Her güzelin bir kusuru var!

Kullandığımız ya da yakında kullanacağımız bu önemli teknolojilerin de bazı sorunları yok değil!

Her güzelin bir kusuru var!

Her geçen gün yeni teknolojilerle tanışıyoruz. Her ne kadar hepsi kişisel kullanımımız için olmasa da, bu teknolojiler dünya için çok önemli. Ama pek çoğu, "her güzelin bir kusuru vardır" dedirten ufak tefek eksiklere ya da sorunlara sahip.

Biz de bu yazımızda, bugün kullandığımız ya da yakın gelecekte kullanacağımız 7 teknolojinin can sıkan taraflarını bir araya getirdik...

1 - Kinect

Microsoft'un Kinect sensörü çok güzel bir araç olabilir ama eğer Kinect sensörünün bulunduğu odaya çocuğunuz veya evcil hayvanınız girerse oyun sırasında Xbox cihazınızın aklı karışabiliyor. Aynı zamanda Kinect'i küçük bir odada kullanmak neredeyse imkansız.

Captcha

Captcha

Güvenlik için önemli de olsalar, rastgele verilen sayıları veya harfleri küçücük bir kutucuya girerek işlem onaylamak bazen saç baş yoldurtabiliyor. Defalarca doğru girdiğimizi zannettiğimiz kodlar bazen hiç bir zaman girdiğimiz kodu kabul etmiyor. Artık modası geçen captchalar yerlerini yavaş yavaş SMS doğrulamalarına bıraksa çok daha kolay olabilir.

Parlak Ekranlar

Parlak Ekranlar

Parlak ekranlar tabii ki güzel ama gün ışığı altında ortaya çıkan aşırı yansıma sorunu çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. Tabii ki ekrandakilerin zor görünmesi de cabası.

Her ne kadar parlak ekranlar kadar "havalı" bir görüntü sunamasalar da, parlama sorununu yenmenin sadece 2 yolu var: Ya monitör ya da TV konusunda mat ekranlı cihazları seçeceksiniz; ya da telefon gibi cihazlarınızın ekranını mat bir ekran koruyucu ile kaplayacaksınız...

Windows RT

Windows RT

Kullanıcılar için RT sürümü akıl karıştırıcı olabilir. Biz kısaca bunu şöyle açıklayalım; RT sürümler düşük donanımlı bilgisayarlarda / tabletlerde tercih ediliyor ve açıkçası, çok da iyi çalışıyor. Ama Windows'un .exe programlarını çalıştıramıyor.

Çok açık bir şekilde söyleyebiliriz ki bu tabletler büyük başarılar yakalayamadılar. Bu yüzden Windows 8.1 kullanan tablet bilgisayarlara ve daha başka işletim sistemli cihazlara yönelmenizi tavsiye ediyoruz.

Ses tanıma

Ses tanıma

Her ne kadar bu alanda çok fazla rekabet olsa da Türkçe desteği oldukça zayıf. İngilizce cümleler bile sistem tarafından yanlış anlaşılabiliyor ve ortaya hem komik hem de kullanışsız arama sonuçları çıkıyor.

Her ne kadar ses tanıma gelecekte hayatımızı en fazla kolaylaştıracak teknolojilerin başında gelse de, daha kapsamlı algoritmalar geliştirilmesi şart.

Elektrikli Araçlar

Elektrikli Araçlar

Elektrikli araçların avantajları çok fazla ama düşük performans çoğu zaman can sıkıyor. Benzin ve dizel araçlara sadece yakıt harcaması alanında alternatif olabilen elektrikli araçların şarj olmaları için, özellikle ülkemizde pek fazla park yeri ve şarj yuvası bulunmuyor.

Büyük şehirlerde nerede elektrikli araç şarj edilebileceğini gösteren Zap Map şu an için ülkemizde çalışmıyor. Gönül isterdi ki elektrikli araçlar yerine yenilenebilir enerjilerle çalışan araçlar yaygınlaşsın ama gelecekte elektrikli araçları çok daha fazla duyacakmışız gibi gözüküyor.

Uçan Arabalar

Uçan Arabalar

En çok ilgi uyandıran teknoloji uçan arabalar. Ama bir türlü gerçek olamıyorlar. Bunun en büyük nedeni ise, maliyet. Ama bu engel, gün geçtikçe küçülmeye başlayacaktır.

Bir diğer şüphe uyandıran konu ise güvenlik. Amerika'da her yıl 32.000 kişi trafik kazalarında ölüyor. Bu sayı tecrübesiz uçan araba pilotları sayesinde çok daha fazla artabilir.

Okuyucu Yorumları