Her Windows'a lazım 10 bedava yazılım!

Her Windows kullanıcısının PC'sinde bulunması gereken, 10 bedava yazılımı bir araya getirdik!

Her Windows'a lazım!

Windows 7 ve Windows 8... XP'yi bir kenara bırakırsak; bugün dünyadaki pek çok PC'de bu iki işletim sistemi kullanılıyor.

Ama işletim sistemini kurduğunuzda her şey bitmiyor; bazı ek yazılımları da vakit kaybetmeden PC'nize kurmanız gerekiyor. Biz de bu yazımızda, her Windows'ta bulunması gereken ücretsiz 10 yazılımı listeledik. Tüm bu yazılımların hem Windows 7'de, hem de Windows 8'de çalıştığını da belirtmekte yarar var...

AVG Anti-Virus Free

AVG Anti-Virus Free

AVG'nin dünyanın en çok indirilen Anti-Virus programı olmasının geçerli bir sebebi var: AVG virüslerle savaşırken sisteminiz hiç bir şekilde yavaşlamıyor ve sık sık gereksiz alarmlar vermiyor. Ücretsiz versiyonu tabii ki ücretli versiyonunda olan özelliklere sahip değil. Ücretli sürümde bulunan "Dosyalar için indirme kalkanı" ve "E-postalar için Anti-Spam" özellikleri ücretsiz sürümde bulunmuyor. AVG Anti-Virüs casus yazılımlarla ve diğer kötü yazılımlarla başarılı bir şekilde mücadele ediyor.

İndirmek için buraya tıklayın.

CCleaner

CCleaner

CCleaner bilgisayarınız sıkıştığı zaman devreye giriyor ve bilgisayarınızı rahatlatmayı amaçlıyor. Program gereksiz dosyaları silmekle kalmıyor aynı zamanda Windows'un verdiği hataları da çözmeye çalışıyor. Ücretsiz versiyonu sadece bilgisayarda bir kullanıcıya programı kullanma hakkı veriyor. Bilgisayarınızda iyi bir yaz temizliğine ihtiyacınız varsa, CCleaner programını kullanabilirsiniz.

İndirmek için buraya tıklayın.

Evernote

Evernote

Aslına bakacak olursanız Evernote sadece bir uygulama değil, bir platform. Toplantı noktları, bağlantılar, fotoğraflar gibi verilerinizi düzenli bir şekilde tutan platformun aynı zamanda tablet ve akıllı telefonlar için uygulamaları da bulunuyor. Bu veriler Evernote'un sunucularında tutuluyor ve tüm cihazlarınızla senkronize olabiliyor. Verilerinize her yerden ulaşmak istiyorsanız Evernote platformuna göz atabilirsiniz.

İndirmek için buraya tıklayın.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Windows için, Internet Explorer haricinde Google Chrome, Opera, Firefox gibi onlarca internet tarayıcısı mevcut. Üstelik sadace internet tarayıcısı olmakla kalmayıp yüzlerce eklenti ve temalarla kişileştirilebiliyorlar. Tabii ki bu konuda bir numara; halen Firefox...

İndirmek için buraya tıklayın.

LastPass

LastPass

Ne zaman büyük bir web sayfası hack'lense, kullanıcıların ne kadar basit ve tahmin edilebilir şifreler kullandığını görüyoruz. Genellikle kullanıcılar şifrelerini sıralı rakamlardan veya "şifre" olarak oluşturdukları için hesapları pek güvenli değil. Yüksek seviye güvenlik için akılda kalması zor ve kompleks şifreler kullanmamız gerektiği bir gerçek. İşte burada devreye LastPass giriyor. Hem bilgisayar hem de akıllı cihazlarla kullanılabiliyor. Uygulama ilk başta kompleks şifreler üreterek kendi hafızasında tutuyor ve ne zaman işiniz düşerse o zaman sizin için kullanacağınız uygulamaya şifreyi giriyor. Eğer şifreleri hatırlamakta sıkıntı çekiyorsanız LastPass tam size göre!

İndirmek için buraya tıklayın.

Recuva

Recuva

Recuva'yı bilgisayarınızın ilk yardım kiti olarak düşünebilirsiniz. Umarız bu programa hiç işiniz düşmez ama yanlışlıkla çöp kutusundan bir belge sildiğinizde ya da çok önemli bir anda bilgisayarınızın çöktüğünde ve saatlerdir uğraştığınız projeyi geri getirmeniz gerektiğinde ücretsiz Recuva programını kullanabilirsiniz. Recuva aynı zamanda hasarlı hard disklerinizi, iPod müziklerini ve hatta kaydedilmemiş Microsoft Word dosyalarını yeniden diriltebilir!

İndirmek için buraya tıklayın.

Windows'u daha da kolaylaştırın!

Windows'u daha da kolaylaştırın!

Windows'u daha da kolaylaştırın!

GIMP

GIMP

Açık kaynak kodlu fotoğraf düzenleme programı GIMP'ın yapabiliceklerini görünce şaşıracaksınız. Çoğu paralı fotoğraf düzenleme programının yaptığı işlemleri ücretsiz olarak yerine getiren GIMP başlangıç seviyesindeki fotoğrafçılara geniş çalışma alanı sunuyor. Yüksek seviye düzenleme araçlarınının fiyatlarını da makul seviyede tutan GIMP bilgisayarınızda kesinlikle bulunmalı.

İndirmek için buraya tıklayın.

Picasa

Picasa

Eğer bir fotoğraf paylaşma yazılımı kullanmıyorsanız Google'ın Picasa servisine göz atabilirsiniz. Fotoğrafları paylaşmakla kalmayıp aynı zamanda düzenleyebildiğiniz Picasa'da düzenlediğiniz resimleri buluta da kaydedebilirsiniz. Video kamera ve fotoğraf makinesi desteği bulunan Picasa, bu cihazlarda bulunan dosyaları otomatik olarak yedekleyebiliyor. Fotoğraf düzenlemede de başarılı olan yazılım ile şaşırtıcı derecede profesyonel sonuçlar alabilirsiniz...

İndirmek için buraya tıklayın.

LibreOffice

LibreOffice

Microsoft Office benzeri başarılı bir uygulamaya ücretsiz sahip olmak ister misiniz? Office'ın bazı alternatifleri sadece online olarak kullanılabiliyor. LibreOffice ise alternatif masaüstü ofis uygulamaların en iyisi! En yaygın ofis formatlarını sorunsuz olarak çalıştırabilen LibreOffice'te aynı zamanda DOC ve DOCX desteği de bulunuyor.

İndirmek için buraya tıklayın.

VLC

VLC

VLC bir medya oynatıcısı. Yüzlerce codec indirmeden flac formatından tutun, Flash desteğine kadar geniş bir format desteğine sahip olan VLC'de hiç bir reklam da bulunmuyor. VLC aynı zamanda online kaynaklardan canlı medya yayını da alabiliyor. Tüm video formatlarını destekleyen VLC'de aynı zamanda alt yazı desteği de bulunuyor.

İndirmek için buraya tıklayın.

Okuyucu Yorumları