Hiç bir zaman unutulmayacak oyunlar!

CHIP Online, geçmişten bugüne efsane olmayı başarabilmiş onlarca oyunu bir araya getirdi.

Efsane oyunlar!

Bazı oyunlar vardır; bir defa oynadıktan sonra ileride belki adını bile hatırlamazsınız. Ama bazı oyunlar vardır ki, üzerinden kaç yıl geçerse geçsin bu oyunların ne ismini unutabilirsiniz, ne de o günlerde bu oyunlarla harcadığınız saatleri hatırınızdan çıkarabilirsiniz.

Bilgisayar ve oyun konsollarını kullanan hemen herkesin kendi favori oyun listesi vardır. Diablo, Warcraft, Need for Speed, Age of Empires ve Sanitarium gibi oyunlar, oyunseverlerin genellikle favori listelerinde başı çekerler.

Bu oyunları diğerlerinden farklı kılan elbette pek çok faktör var. Örneğin Age of Empires II'yi ele alacak olursak, bu oyunun Age of Mytology'ye göre daha fazla sevildiğini ve kanıksandığını kolayca söyleyebiliriz. Oysa Age of Mytology'nin grafikleri başta olmak üzere önceki sürümünden birçok üstün yanları vardı. Demek ki bir oyunun başarısını sadece grafikleriyle açıklamamız söz konusu değil.

Bir oyunun başarısı her şeyden önce iyi bir kurguya, alt yapıya, grafiklere, yani kısacası oyunun oyunseverlere sunduğu o ambiyansta gizlidir aslında.

Bu galerimizde gelmiş geçmiş en iyi oyunları, efsane olmayı başarabilenleri bir arada bulacaksınız.

İyi eğlenceler!

Okuyucu Yorumları