Hilton, otel konforunu uzaya kadar taşıyacak bir anlaşmaya imzasını attı

Otel devi Hilton, otel konforunu Voyager Space'in Starlab uzay istasyonuna taşıyacak önemli bir anlaşmaya imzasını attı.

Otel konforunu uzaya taşıyacak anlaşma

Voyager Space; Hilton, American Hotel ve Hospitality Company ile yeni bir işbirliği duyurdu. Şirketler birlikte, Voyager Space’in sürekli olarak dört astronotluk mürettebat bulunacak olan Ticari Uzay İstasyonu Starlab'a konaklama konforu getirmeyi planlıyor.

Hilton ve Voyager Space, Voyager'ın planlanan ticari uzay istasyonu olacak olan Starlab istasyonunda mürettebat için konaklama alanını geliştirmeyi ve tasarlamayı planladığı bir işbirliği için güçlerini birleştirdiklerini resmen duyurdu.

Hilton Başkanı ve CEO'su Chris Nassetta bir basın açıklamasında, “Onlarca yıl boyunca, uzayda yapılan keşifler dünyadaki yaşamı olumlu yönde etkiliyor ve şimdi Hilton, insanların seyahat ettikleri her yerde konaklama deneyimini geliştirmek için bu eşsiz ortamı kullanma fırsatına sahip olacak” dedi. Nassetta sözlerine “Bu dönüm noktası işbirliği, misafirperverliğin ışığını ve sıcaklığını yayma ve yerde veya uzayda dostça, güvenilir bir konaklama sağlama konusundaki derin taahhüdümüzü vurguluyor” diyerek devam etti.

Uluslararası Uzay İstasyonu hayatının sonuna yaklaştıkça NASA, boşluğu doldurmak için özelleştirilmiş istasyonlara doğru bir değişim yapmayı düşünüyor ve Starlab da potansiyel sözleşmeler listesinde yerini alıyor. Voyager Space, Nanoracks ve Lockheed Martin, Starlab'ı hayata geçirmek için ortaklaşa çalışırken, Blue Origins'den Orbital Reef, Axiom Space’den Axiom Station ve Northrop Grumman’dan henüz isim verilmemiş proje geliştirmedeki diğer uzay istasyonları arasında yer alıyor. Güney Kaliforniya'dan kripto para birimi milyarder Jed McCaleb tarafından finanse edilen bir girişim olan Vast Space bile, yapay bir düşük yerçekimi yörünge istasyonu inşa etmek istiyor.

Tüm bu umut verici projelere rağmen, bir uzay istasyonu kurmak ve çalıştırmak kolay bir şey değil ve öngörülenden daha uzun sürebilir. Bu da UUİ'nin 2030'da hizmetten çıkarılması yaklaşırken NASA'nın düşük Dünya yörüngesindeki varlığından endişe duymasına sebep oluyor.

UUİ’nin yerini almak isteyen özel sektör uzay istasyonlarına ek olarak, Rusya ve Çin de kendi uzay istasyonlarını kurmayı planlıyor. Çin’in Tiangong Uzay İstasyonu şu anda kurulmakta ve ilk iki modülü olan Tianhe ve Wentian, sırasıyla Nisan 2022 ve Temmuz 2022'de başarıyla fırlatıldı. Ayrıca Roscosmos, Rusya’nın 2024'ten sonra UUİ'den ayrılmadan önce inşaatına başlanabilecek devlete ait bir uzay istasyonu oluşturma isteğini duyurdu.