Sony, PlayStation klasikleri Horizon ve God of War'u Netflix ve Prime Video'da TV dizisi olarak yayınlamaya hazırlanıyor.

Sony, sevilen oyun serileri “Horizon” ve “God of War” TV dizilerini Netflix ve Prime Video için TV dizisi haline getiriyor.

Horizon ve God of War, TV dizisi oluyor

Sony'nin yıllık yatırımcı brifingi sırasında, PlayStation 5 üretimini artırma ve konsolu daha fazla kişinin satın alabilmesini sağlamak da dahil olmak üzere pek çok konu masaya yatırıldı. Daha ilgi çekici haberlerden biri ise, soru-cevap oturumu sırasında geldi. Şirket, üç oyununun daha TV dizisi olacağını doğruladı.

Horizon oyunlarına dayalı bir dizi Netflix'e, God of War dizisi ise Prime Video'ya gelecek. PlayStation Productions ayrıca bir Gran Turismo TV dizisi geliştiriyor, ancak hangi platformda yayınlanacağı henüz açıklanmadı.

En büyük oyunlarından bazılarını TV dizi ve filmlere dönüştürmek, son yıllarda Sony'nin ana odak noktası oldu. On yıldan fazla bir süredir bir Uncharted filmi yapmaya çalıştılar ve sonunda bu yıl yayınladılar. Şu anda Ghost of Tsushima filminin çekimleri yapılıyor. TV cephesinde, bir Twisted Metal dizisi gelecek, HBO'nun merakla beklenen The Last of Us dizisinin ilk sezonunun çekimlerinin ise önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.