HTC 10'da kablosuz şarj neden yok?

HTC'nin yeni amiral gemisi HTC 10'da, herkesin beklediği bu özellik neden yok?

HTC 10: Bu özellik neden yok?

HTC 10'un tanıtımı, önceki sızıntılar nedeniyle bizler için çok büyük bir sürpriz olmadı. Telefonun neredeyse her özelliğini tanıtımdan önce öğrenmiştik.

HTC'nin yeni amiral gemisinden kablosuz şarj özelliğini bekleyenler ise hayal kırıklığına uğradı. Sızıntıların söyledikleri, HTC'nin tanıtımında gerçeğe dönüştü ve firma, her zaman olduğu gibi HTC 10'da da kablosuz şarj özelliğine yer vermedi. HTC'nin global ürün pazarlama bölümünün başkanı Darren Sng ile konuşma şansı bulan Techradar, HTC'nin kablosuz şarjdan neden uzak durduğunu öğrendi.

"Metalle ilgili sorunlar aşılabilir, ancak HTC 10'da kablosuz şarja yer vermememizin nedeni bu değil. Kablosuz şarjın kullanımı gerçekten kolay, ancak daha hızlı şarjın daha iyi olduğuna inanıyoruz."

Qualcomm, geçmişte metal gövdeli telefonların kablosuz şarj sinyalini nasıl aşabileceğine dair konsept çözümler sunmuştu. HTC'nin açıklamasından da asıl sorunun bu olmadığı, daha çok kablosuz şarjın hızının firma için yetersiz olduğu anlaşılıyor. HTC'nin son kararı kullanıcının eline bırakmasının daha doğru olacağını düşünmüş olabilirsiniz; ancak kablosuz şarj işlevine sahip bir HTC 10 muhtemelen daha kalın olacaktı.

Bununla birlikte Samsung, Galaxy S telefonlarında kablosuz şarja iki senedir yer veriyor ve bu yöntemle kablolu şarjdan daha hızlı şarj ettiğini ileri sürüyor. Bu yüzden HTC'nin için kablosuz şarj işlevinin zamanı gelmiş olabilir.

Okuyucu Yorumları