HTC One A9'a özel şifreleme sistemi!

Android 6.0 Marshmallow ile birlikte, HTC One A9 sahipleri önemli bir yeniliğe merhaba diyor!

HTC One A9'a özel kilit!

HTC One A9'da artık, önyükleme süreci açısından daha önceki Android cihazlarınıza göre biraz farklı bir tabloyla karşılaşabilirsiniz. Zira cihazda artık açılış ve tamamen önyükleme süreci arasında yeni bir aşama söz konusu.

Android Marshmallow'un yeni bir özelliği olan bu yenilik 'Encrypted storage' adı verilen şifreli depolama alanıyla ilgili. HTC'yi bu özelliğe biraz daha yaratıcı ve sevimli bir isim bulmadığı için eleştirebiliriz fakat kullanıcıların yenilikten oldukça memnun kalacağı kesin.

Android Marshmallow'la gelen ve gerekli minimum standartları karşılayan One A9'larda geçerli olan özellik tam bir disk koruması sağlıyor ve cihazı açmanız için de bir şifre girmeniz gerekiyor. Bu özellikle birlikte kullanıcıların depolama alanları ve verileri şifrelenmiş oluyor. Kullanıcıların ayrıca bundan etkili bir biçimde yaralanması için bir kilit metodu bulmaları gerekiyor. Diğer yandan tercihe bağlı olarak cihazınız açtıktan sonra önyükleme esnasında fazladan bir kilit açma adımı da gerekebiliyor.

Okuyucu Yorumları