HTC One A9'u çok özel teste aldık!

HTC'nin yeni akıllı telefonu One A9'u çok özel teste aldık!

HTC One A9 özel testte!

CHIP Online olarak yaptığımız sıra dışı testlerimizden birine daha hoş geldiniz. Bu kez elimizde HTC'nin yeni akıllı telefonu One A9 var ve bugün, HTC'nin yeni telefonunu daha yakından tanıyacak, iddialı olduğu noktaları sahada mercek altına alacağız. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan hemen başlayalım. İlerleyen sayfalarda HTC One A9'un özelliklerini okuyabilir ve yukarıdaki videoyu izleyerek özel testimize göz atabilirsiniz.

Tasarım ve Kişiselleştirme

Tasarım ve Kişiselleştirme

Dünyanın ilk tamamen metal akıllı telefonunu üreten HTC, One A9 ile yepyeni bir metal tasarım anlayışını yansıtıyor. Doğadaki elementlerden ilham alınarak tasarlanan A9 karbon gri, gümüş ve bordo renkleriyle tüketcilere sunluyor. Sadece 7,26mm inceliğine sahip tam metal gövdenin yüzeyi ise kumlama ve fırçalama teknikleri ile tamamlanmış; bu da HTC One A9'a mükemmel bir tutuş hissi ve çarpıcı bir dış görünüm sağlamış.

HTC, telefonlarının sadece tasarımına değil, yazılımına da büyük önem veriyor. HTC özel olarak geliştirdiği Android arayüzü HTC Sense, kullanıcılarına benzersiz bir kullanım kolaylığı sağlarken aynı zamanda HTC Temalar uygulamasıyla eşsiz bir kişiselleştirme deneyimi sunuyor. HTC Temalar uygulaması telefonunuzu tamamen size özel bir görünümle kullanmanızı sağlıyor. İkonlar, fontlar, renkler, sesler dâhil, tamamıyla kişinin kendini tarzını yansıtabildiği bir telefon, HTC One A9. Sadece bir fotoğraf veya selfie çekerek saniyeler içerisinde bu fotoğrafı bir temaya dönüştürmek mümkün.

Müzik

Müzik

Bir müzisyeni doyuran şey, dinleyicinin alkışlarıysa; bir müzikseverin beklediği de müziğin ruha dokunabilmesidir. Öyleyse müziğin sesini sonuna kadar açın. Çünkü bu telefon, ses tasarımında tam 20 yıllık deneyimin zirvesini temsil ediyor. Dolby Audio Surround desteği, dahili DAC ve amfi ile 24-bit yüksek çözünürlüklü ses sunan One A9, müziği canlı performans netliğinde duymanızı sağlıyor. Üzerinde yer alan devre kartı tasarımından her bir elektrik bileşeninin yerleşimine kadar, her yönüyle ses parazitini azaltmak ve bozulmayı en aza indirmek için tasarlanan One A9, CD kalitesinden daha yüksek bir ses kalitesi sunuyor. Sesle ilgili teknik detaylar bir yana, gerçekten bu kaliteli sesi anlamak için bir kulaklıkla HTC One A9'u denemenizi tavsiye ediyoruz.

Kamera ve Hyperlapse

Kamera ve Hyperlapse

HTC One A9, kaliteli kamerasıyla günlük hayatta ilginç bulduğumuz anları kaydetmek için çok pratik seçenekler sunuyor. Çünkü bu kamera, 13 megapiksel çözünürlüğündeki lensiyle birbirinden güzel kareler yakalayabildiği gibi, Full HD kalitesinde videolar da kaydedebiliyor. Optik imaj sabitleyici, otofokus, çift LED flaş, HDR, panorama ve daha fazlası One A9'la birlikte elinizde. Pro modunda RAW çekim özelliği bir yana, Hyperlapse ile çarpıcı bir etki için videoları 12 kata kadar hızlandırmak mümkün. Yalnızca bu da değil, ağır çekim moduyla o anı yakalayıp yavaşlatarak tekrar tekrar izlemek de mümkün oluyor.

Parmak İzi Okuyucu

Parmak İzi Okuyucu

CHIP Online olarak her yerde söylüyoruz: Güvenlik önemlidir. Bu bilinen bir gerçek, fakat son dönemde sık sık unutuluyor veya boş veriliyor. Bu noktada bir cep telefonunu parmak izi sensörü ile donatmanın önemi büyük, çünkü tüm kişisel bilgileriniz elinizdeki telefonda yatıyor. Neyse ki One A9, üzerinde yer alan parmak izi okuyucusuyla, parmağınızı her açıdan rahatlıkla tanıyabiliyor. Bu sayede güvenliği üst seviyeye taşıdığı gibi aynı zamanda kullanım kolaylığı da sağlayan One A9, 5 farklı parmak izi tanımlamanıza izin veriyor.

Ekran ve Donanım

Ekran ve Donanım

İyi bir telefon için iyi bir ekran şart. Sadece ekran da değil, elbette teknik kadro bakımından da güçlü öğeler gerekiyor. One A9'un ekranı 5 inç büyüklüğünde Full HD AMOLED panelden oluşuyor. Böylece ekran doğrudan güneş ışığında bile net görüntü ve oyun deneyimi için normal bir LCD ekrandan %40 daha fazla renk sunuyor.

Android'in en yeni sürümü 6.0 Marsmallow'la çalışan One A9, böylece Nexus cihazları dışında Android 6.0 kullanan Dünyadaki İlk Akıllı Telefon olma özelliğine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Gücünü 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 617 işlemciden alan One A9, yüksek performans sunması için 2 GB RAM'le de destekleniyor. One A9, pil ömrü konusuna da bir açıklık getiriyor. 12 saate kadar kesintisiz videonun izlenebildiği telefon, Android 6.0 Marshmallow'un Doze moduyla beraber, iki günü rahatlıkla görüyor. Yani işin özü, elimizdeki One A9; sizin de gördüğünüz gibi tasarımından kamerasına, ses desteğinden güvenliğine, kişiselleştirme seçeneklerinden teknik kadrosuna değin, gücünü kanıtlıyor. HTC One A9'la mükemmel olmak, elinizde.