HTC U, "Dokunmaya" Duyarlı Sensörlerle Gelecek

HTC'nin bir sonraki akıllı telefonu olması beklenen HTC U, özel bir kullanım biçimi sunacak gibi görünüyor!

HTC U, "dokunmaya" duyarlı olacak

HTC'nin U serisine ait modelleri biliyoruz: Daha önce HTC U Ultra ve HTC U Play akıllı telefonlarını görmüştük. Geçtiğimiz ocak ayında tanıtılan bu iki modele yakın zamanda bir yenisi daha katılacak gibi görünüyor. Daha önceden HTC Ocean kod adıyla ortaya çıkan bir telefon sızıntısı olmuştu. Yeni gelen raporlarsa, gizemli telefonun isminin HTC U olarak güncellendiği belirtiliyor. Böylelikle U ailesine girecek olan telefon, özel bir kullanım biçimini de getirecek gibi görünüyor.

İlgili haber: HTC Ocean Note'tan Büyük Kamera İddiası!


HTC'nin konsept telefonlarından biri olacağı iddia edilen HTC U, sızıntılara göre kasasıyla "dokunmaya" duyarlı olacak. Yani günümüz akıllı telefonlarda gördüğümüz kasanın çevresi fiziksel butonları bu telefonda yer almayacak; yerini sensörlere bırakacak. Hemen yukarıda ilgili telefonun "sızıntı" videosunu izleyebilirsiniz. Aslında daha önceden HTC Ocean adı altında yayınlanan bu video, gelen yeni bilgilerle desteklenmiş oluyor.

İlgili haber: iPhone Kullanıcıları, Güvenliğiniz Tehlikede


Telefonun bu özel kontrol biçiminin dışında teknik kadrosuna ilişkin söylemler de bulunuyor. Bilgilere göre 5.5 inç boyutunda bir ekranın sahibi olacak olan HTC U, Sense 9 arayüzünü kullanacak. Telefon, Snapdragon 835 işlemci, 64 GB veya 128 GB microSD kart uyumluluğu, 12 megapiksellik arka kamera ve 16 megapiksel ön kamera gibi önemli özelliklerle gelmesi muhtemel. Elbette bütün bunlar resmi bir bildiri değil. O nedenle tüm bu bilgilere şimdilik şüpheyle yaklaşmak en doğrusu. Gelecek güncel bilgilerle kendini daha çok belli edecektir.

Okuyucu Yorumları