HTC U11'in Özelliği Edge Sense Nasıl Çalışıyor?

HTC U11'le birlikte telefonların çerçeveleri de dokunmaya ve hatta basınca duyarlı hale geliyor. Peki ama bu yeni özellik nasıl çalışıyor?

HTC U11'le gelen Edge Sense nedir?

Yeni HTC U11 kendine has bir çok özelliğe sahip, ancak markanın en çok öne çıkardığı özellik Edge Sense adlı yeni teknoloji.

Eğer yeterli ilgiyi görürse bu teknolojiyi diğer HTC telefonlarda, hatta farklı marka telefonlarda bile görebiliriz. Ancak eğer başarısız olursa, ekstra donanım gerektirdiği için, HTC bu teknolojiyi bir anda çöpe atabilir.

Bu isim, markanın telefona entegre ettiği basınca hassas çerçevenin resmi adı. HTC henüz resmi olarak bir açıklama yapmadan uzun zaman önce söylentiler ve sızan bilgiler HTC U11'in böyle bir özelliği olacağını iddia ediyordu.

Peki bu özellik tam olarak nasıl çalışıyor ve neler yapabiliyor? Yazının devamında bu soruları cevaplandıracağız.

Edge Sense nedir?

Edge Sense, telefonun basınca duyarlı çerçevesini sıkarak farklı etkinlikleri gerçekleştirmenizi sağlayan yeni bir teknoloji.

Özellikle, telefonun alt yarısının kenarlarını sıkıştırarak kullandığınız Edge Sense, kısa ve uzun sıkma aralıklarını algılayabiliyor ve iki farklı görevi yerine getirebiliyor. Teknoloji sayesinde bir çok yeni etkileşim seçeneği gerçek oluyor: örneğin kısa bir sıkma ile kamerayı açabiliyor, uzun sıkma ile ise Google Assistant'a erişebiliyoruz. Ancak isterseniz farklı uygulamaları veya işlevi bu kısa yollara atayabilirsiniz.

Haziran ayında gelecek güncelleme ile sıkıştırma kısa yollarına her uygulama için farklı işlevler atayabileceksiniz.

HTC yaptığı açıklamada uygulama yapımcılarının devreye girmesi gerekmediğini, kullanıcıların bu özelliği istedikleri gibi ayarlayıp kullanabileceklerini açıkladı.

Okuyucu Yorumları