HTC'den Meta Quest Pro'ya sürpriz rakip: Vive XR Elite tanıtıldı

HTC, Meta'nın Quest Pro'suna rakip olacak yeni sanal gerçeklik başlığı Vive XR Elite’i resmi olarak tanıttı. Fiyatı ve özellikleri haberimizde...

HTC'nin yeni sürprizi: Vive XR Elite tanıtıldı

HTC, VR alanından gayri resmi olarak çıktıktan yıllar sonra, tüketiciler için ilk bağımsız başlığıyla geri döndü. Vive XR Elite, VR ve geçişli karma gerçeklik (MR) için 1.100 dolarlık bir amiral gemisi. Bu fiyat, 400 dolarlık Meta Quest 2'nin fiyat aralığının çok ötesine geçse de, HTC'nin ürünü kağıt üzerinde pahalı Meta Quest Pro ile daha olumlu bir şekilde karşılaştırılıyor.

Vive XR Elite, 90Hz yenileme hızına ve 110 derecelik görüş alanı (FOV) içeren bir 4K ekrana sahip. Harici sensörler olmadan içten dışa uzamsal izleme sağlayan 4 geniş FOV kamera içeriyor. Ürün 2 kablosuz kumanda ile birlikte geliyor ve el takibini destekliyor. Ayrıca, tam renkli bir RGB kamera, sanal deneyimleri gerçek dünya çevrenizle harmanlamanıza olanak tanıyan geçişli MR'a izin veriyor.

Kulaklık, arkasındaki çalışırken değiştirilebilir pili de dahil olmak üzere 625 gram ağırlığında. Böylece Quest Pro'dan yaklaşık yüzde 13 daha hafif. HTC, bu yerleşimin kulaklığın ağırlığını dengelemeye yardımcı olduğunu söylüyor. Pil tahmini 2 saatlik kullanım sağlıyor ve USB-C üzerinden 30 watt hızlı şarjı destekliyor. Ayrıca, kulaklığın sağ tarafında yerleşik bir geri çekilebilir şarj kablosu var; bu da bir güç adaptörüne takmayı kolaylaştırıyor.