Huawei neden Google Pixel Üretmekten Vazgeçti?

Huawei, Google'ın yeni telefonu Pixel üzerinde çalışma şansını neden tepti? Dedikoduların ardından işte ilk resmi açıklama...

Pixel'den neden vazgeçti?

2015'te Nexus 6P'yi piyasaya süren Huawei'nin bir sonraki planı, Google'ın yeni telefonu Google Pixel'i Google ile birlikte geliştirmekti. Ancak Huawei daha sonra projeden geri çekildi ve bunun nedenini açıklamadı. Şimdi firmadan bir yetkili, Google Pixel işinden neden geri çekildiklerini açıkladı.

Huawei Tüketici İşi Grubu Başkan Yardımcısı Colin Giles, WinFuture.de web sitesiyle yaptığı röportajda Pixel'le ilgili önceki dedikoduları doğruladı. Giles'e göre Huawei, Google'ın telefonun üzerinde yalnızca kendi adını kullanmak istemesi üzerine projeden uzak kalmayı tercih etti. Google ve Huawei'nin birlikte çalışarak geliştirdiği son telefon, her iki firmanın da adını taşıyan Nexus 6P idi. ABD'deki varlığını güçlendirmek isteyen Huawei'nin Pixel için müteahhitlik yapmak istemediğini anlıyoruz. Bunun sonucunda telefon, HTC tarafından üretildi. Cihazın tasarım hatlarında HTC'nin izlerini görsek de, üzerinde HTC markasına rastlamıyoruz.

Huawei'nin Pixel'den uzak durması, Google ile ilişkilerini zayıflatmamış gibi görünüyor çünkü firmanın 2017'de bir Google ürünü geliştirme ihtimali var.

Okuyucu Yorumları