Huawei'nin Kamerayı Gizleme Hayali

Huawei, gelecekte telefonlarının ön kameralarını gizleyebilecek bir patent aldı...

Huawei, kamerayı böyle gizleyebilir

Samsung Galaxy 10 ve Honor View 20 ekran üzerinde kamera için ayrılmış bir bölüme sahip olsa da, bazı üreticiler, çıkıntı ve çentikleri ortadan kaldırmaya çalışıyorlar ve görünene göre Huawei de bu grupta yer alıyor.

WIPO (World Intellectual Property Organization – Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu) tarafından yayımlanan ve LetsGoDigital tarafından fark edilen bir Huawei patentinde, kayan bir selfie kamerasına sahip bir telefon gözüküyor. Başka bir deyiş ile telefonun arka yarısı kayarak açılıyor ve ekranın üzerinde bir kamera ortaya çıkıyor.

Huawei'nin Kamerayı Gizleme Hayali

Çift lensli gibi görünen ön kameranın yanı sıra, arka kısmında da çift lensli bir kamera görüyoruz. Ön kısımda telefonun altında bazı çıkıntılar gözükse de, üstte neredeyse hiç çıkıntı gözükmüyor.

Parmak izi okuyucuya dair bir iz de görünürde yok. Bu da okuyucunun, ekrana veya güç düğmesine eklendiği anlamına gelebilir. Sonuç olarak çizimde herhangi bir marka işareti de gözükmüyor.

Huawei'nin Kamerayı Gizleme Hayali

Tabi ki patentler söz konusu olduğunda her zaman olduğu gibi telefonun satışa sunulacağına dair bir kesinlik bulunmuyor. Eğer satışa sunuşa sunulursa da, etrafındaki çıkıntılara ve arkasında sadece çift lensli bir kamera olduğuna bakılırsa, üst seviye bir telefon olmayacağı tahmin edilebilir.

Okuyucu Yorumları