Hubble'ın 32 yıl boyunca yaptığı tüm çekimler birleşti, ortaya işte bu muhteşem görüntü çıktı

Hubble Uzay Teleskobu, 32 yıl boyunca sayısız çekim yaparak sayısız görüntü elde etti. İşte bu görüntüler şimdi bir araya getirildi ve ortaya işte bu inanılmaz görüntü çıktı.

Hubble'ın 32 yıldaki tüm çekimleri birleşti, ortaya bu muhteşem görüntü çıktı

NASA geçtiğimiz günlerde Hubble gözlemlerinin 32’inci yılını kutladı. Uzay teleskobu 1990 yılında uzaya fırlatılmıştı. Fırlatılmasından bu yana 1,4 milyondan fazla gözlemi tamamladı. Casey Handmer adlı bir fizikçi ise, kısa süre önce tüm bu gözlemleri tek bir nefes kesici görüntüde birleştirdi.

Handmer, görüntüyü Nisan ayında Twitter'da paylaştı. Başlangıçta dört parça halinde paylaşılan bu görüntülere daha sonra, Hubble gözlemlerinin tamamının birbirine bağlı olduğu başka bir tweet eklendi.

Bu görüntünün kesinlikle baş döndürücü olduğunu ve gökyüzünün muazzam boyutunu gösterdiğini söyleyebiliriz. Hatta Handmer, Hubble'ın gökyüzünü düşündüğünüz kadar gözlemlemeyi bile başaramadığını belirtiyor.

Handmer, Twitter'da “Hubble'ın görüş alanı 202 yay saniyesidir” dedi. Bu yüzden de gökyüzünü tamamen kaplamanın yaklaşık 3,2 milyon gözlem gerektireceğini beliriyor. Görüntüleri birleştirdiği sırada 1,4 milyondan fazla Hubble gözlemi tamamlanmıştı.

Ancak Hubble 1,4 milyondan fazla gözlem yapmış olsa da, çoğu zaman bir alanı birden çok kez gözlemlediğinden dolayı gökyüzünün yarısını gözlemlemeyi başarmış değil. Hubble'ın gerçekte ne kadar gördüğünü merak eden Handmer, Astropy.org'dan verileri alarak bir görüntüde derlemeye başladı. Toplamda, Hubble'ın şu ana kadar gökyüzünün yalnızca yüzde 0,8'ini gördüğünü söylüyor.

Bunun en büyük sebeplerini açıklayan Handmer, bazı Hubble gözlemlerinin diğerlerinden daha uzun sürebildiğini belirtti. Bunun yanı sıra, bazı ilgi çekici alanlar üzerinden tekrarlanan gözlemler de yapılıyor. Ancak belki de en önemli etken, NASA’nın Hubble'ı tüm gökyüzünü haritalayacak şekilde tasarlamamış olması. Hubble, belirli yerlerin anlık görüntülerini yakalamak için tasarlandı.

Ancak amacı gökyüzünü haritalamak olmasa da, Hubble’ın 32 yılda yaptığı çekimlerin bir araya getirilmesinin kesinlikle etkileyici bir görüntü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.