James Webb Uzay Teleskobundan gelen tüm zamanların en net uzay görüntüleri, işte böyle görünüyor

James Webb Uzay Teleskobundan alınan deneme görüntüleri, şimdiye kadar elde edilmiş en net uzay görüntüleri olarak göz kamaştırıyor. NASA'nın yayınladığı görüntülerde, fark açıkça görülebiliyor.

James Webb Uzay Teleskobundan, tüm zamanların en net uzay görüntüleri geldi

James Webb Uzay Teleskobu’nun optik düzeneğinin son ayarları yapıldı ve üzerindeki bilimsel cihazlarla senkronizasyonu tamamladı. Bu süreç sonrasında elde edilen test görüntüleri de ortaya çıkmaya başladı. Çok etkileyici olan görüntüler, bundan önceki kızılötesi teleskop görüntüleri ile karşılaştırıldığında, aradaki farkın dağlar kadar olduğu görülüyor. NASA, farkı vurgulamak içi gökyüzünün hem Spitzer hem de James Webb Uzay Teleskobundan alınan görüntülerini yayınladı.

James Webb Uzay Teleskobu şimdiye kadar uzaya gönderilmiş olan en büyük ve en güçlü teleskop. Şu anda hala çalışmakta olan Hubble Uzay Teleskobu ve birkaç yıl önce emekliye ayrılan Spitzer Uzay Teleskobu ile karşılaştırıldığında, görüntü kalitesi ve çözünürlük açısından son derece üst seviyede. Bu fark, aşağıdaki görüntüde de açıkça belli oluyor.

James Webb Uzay Teleskobu evrene kızılötesi ışık aralığından bakıyor ve astronomların evrenin sırlarını çözmesine yardımcı olmayı hedefliyor. Yukarıdaki karşılaştırmalı görüntüde, Spitzer ve James Webb Uzay Teleskobunun Samanyolu’nun yörüngesinde dönen bir galaksi olan Büyük Magellan Bulutsusu görüntüleri yer alıyor.

James Webb Uzay Teleskobu henüz test aşamasında, ancak NASA yetkilileri dün ilk bilimsel görüntülerin Temmuz ortasında alınmasının beklendiğini doğruladılar.