Hücresel bağlantıyı destekleyen MacBook'lar geliyor

Apple, kendi modemini geliştirmeye çalışırken, bunu sadece iPhone ya da iPad'ler için yapmıyor. Görünüşe bakılırsa hücresel bağlantı desteğine sahip MacBook modelleri de gelecekte raflarda olabilir.

Hücresel bağlantıyı destekleyen MacBook'lar geliyor

iPad’lerin Mac’lere göre en büyük avantajlarından biri, hücresel veri planlarının kullanılabilmesidir. Bloomberg’den Mark Gurman, Power On haber bülteninde Apple'ın hücresel veri bağlantısına sahip bir MacBook üzerinde çalışıldığını ancak bunu piyasaya sürmesinin zor olacağını söylüyor. Haber bülteninde, Apple Silicon çiplerinin başarısından ve Apple’ın hücresel veri modemini ve ilerleyen zamanlarda Broadcom’un ürünlerinin yerini alacak Bluetooth ve Wi-Fi işlemcisini piyasaya sürme hedeflerinden bahsediliyor.

Bu haber, geliştirme sürecindeki sorunlar nedeniyle Apple’ın 5G modeminin en az 2026 yılına ertelediğine dair geçtiğimiz hafta ortaya çıkan söylentinin devamı gibi gözüküyor. İlginç bir şekilde Gurman, bu çipin başarısının Apple’ın yalnızca Qualcomm’dan bağımsız olmasıyla kalmayıp aynı zamanda bu modemi hücresel veri yetenekli MacBook dahil tüm ürünlere entegre etmesini sağlayacağını da ekliyor.

Yani 2028’den itibaren hücresel veri desteğine sahip bir MacBook piyasaya sürülebilir. Eğer böyle bir Mac piyasaya sürülürse, kullanıcıların sonunda MacBook bilgisayarlarını hareket halindeyken internet için iPhone’larına bağlı kalmadan kullanabilecekleri anlamına geliyor.

Bu yetenek, özellikle hareket halinde çalışan kişiler için faydalı olacaktır. Bu çalışanlar artık bir kafenin Wi-Fi ağına ihtiyaç duymayacak veya iPhone’larından bir kişisel erişim noktası oluşturarak pillerinin bitmesi sorunuyla karşılaşmayacak.

Ne yazık ki, Apple’ın kendi hücresel çipini geliştirmekte zorluk yaşadığı ve bu donanımın henüz tamamlanmaya ya da Qualcomm ile rekabet etmeye yakın olmadığı söyleniyor. Apple’ın bu işlemciyi kullanmaya başlamadan önce en azından Qualcomm ile aynı performansa ulaşmak istemesinden dolayı da, hücresel veri destekli MacBook için umutların çok düşük olduğu söylenebilir.