İddia doğru çıkmadı: Apple, yeni renklerle yoluna devam ediyor

Apple'ın eleştiri yağmuruna tutulan FineWoven kılıflarının artık üretilmeyeceğini iddia eden sızıntı kaynağı, şimdi de bu iddiasını geri çekti ve hatta kılıfların yeni renklerle bir sezon daha üretileceğini söyledi.

İddia doğru çıkmadı: Apple, yeni renklerle yoluna devam ediyor

Apple'ın deri kılıflar yerine iPhone 15 serisi ile piyasaya sürdüğü FineWoven kılıfları, malzeme kalitesi ve dayanıksız olmaları nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalıyor. Zira ilk başta harika görünen bu kılıflar hızla yıpranıyor ve tırnağın kazara değmesi kadar hafif bir hareketle bile hasar görebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde internette Kosutami adıyla tanınan bir sızıntı kaynağı, Apple'ın artık bu kılıfları üretmeyeceğini ve teknoloji devinin deri olmayan yeni bir malzeme üzerinde çalıştığını iddia etti. Ancak üzerinden çok zaman geçmeden aynı kişi, şimdi de FineWoven satışlarının en az bir sezon daha devam edeceğini iddia ediyor. Hatta yapılan paylaşımda, kılıfların yeni renklerle geleceği belirtiliyor. Yeni renklerin ne olacağı hakkında ise bilgi yok.

Apple, FineWoven kılıfların derinin yerini alacak yeni büyük kılıf devrimi olması bekliyordu. Ancak piyasaya sürüldüğünden bu yana kılıf, verdiği histen ve çizilmeye meyilli mikrofiber malzemesi yüzünden fazlasıyla eleştiri aldı. Hatta Şubat ayında The Wall Street Journal'dan Joanna Stern, kılıfın yanmış gibi görünen fotoğraflarını bile paylaştı.

Apple bir açıklama yapana kadar iddianın gerçek olup olmadığı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak Apple'ın çok nefret edilen kelebek klavyeden vazgeçmesinin bile çok uzun sürdüğünü düşünürsek, şirketin FineWoven kılıflarından hemen vazgeçmeyeceğini bekleyebiliriz.