İddialar Doğruysa Fitbit, Pebble'ı Satın Alıyor!

Son zamanların belki de en önemli satın almalarından biri, gerçek olmaya çok yaklaştı!

Büyük satın almada sona geliniyor!

Yeni gelen bilgilere göre Fitbit, akıllı saat üreticisi Pebble'ı satın alma işlemlerini tamamlamak üzere. İsmi açıklanmayan bir kaynak, Fitbit'in bağımsız üretici için yalnızca 34 - 40 milyon dolar arasında bir ödemede bulunacağını söylüyor.

Pebble'ın bir süredir ekonomik sorunlar yaşadığı ve kendini satın alacak bir firma aradığı biliniyor. Firma, bu sene Mart ayında çalışanlarının yüzde 25'ini "ekonomik durumunun çok sıkı olması nedeniyle" işten çıkarmıştı. Engadget'ın bir kaynağına göreyse Pebble, geçmişte daha iyi tekliflerle karşılaşmıştı. İddiaya göre Citizen, 2015'te Pebble'ı 740 milyon dolarlık bir teklifte bulunmuştu ancak Pebble, bu teklifi reddetmişti. Firmanın piyasada sergilediği kötü performansın ardından Intel, Pebble'ı 70 milyon dolara satın almak istemiş ve bunun için Pebble 2 ve Pebble Time 2'nin piyasaya sürülmesinin geciktirilmesini talep etmişti. Pebble, önde gelen yöneticilerinin işten ayrılma tehdidine rağmen bu teklifi reddetmişti.

The Information'a göre Pebble'ın cihazlarının üretimi, satın almanın ardından durdurulacak. Bunun nedeni ise Fitbit'in satın almasının, Pebble'ın teknolojilerine ve fikri haklarına ulaşmak.

Okuyucu Yorumları