İkinci MS reklam filmi TV'den önce burada!

Microsoft'un servet değerindeki reklam kampanyasının ikinci bölümünü TV'de yayınlanmadan izleyin!

TV'den önce CHIP Online'da

Microsoft'un "emekli" patronu Bill Gates ve ünlü komedyen Jerry Seinfeld'in birlikte kamera karşısına geçtiği ilk reklam filmini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu reklam filminin aldığı tepkilerden bahseden haberimizde ise, karşımızda duranın aslında bir giriş olduğunu ve reklamların seriye dönüşeceğinin altını çizmiştik.

İlk filmin üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, ikinci reklam filmi de neredeyse tamamlanmak üzere. Söylentiler ikinci filmin ünlü Seinfeld karakteri Soup Nazi'yi konuk edeceğinden bahsetse de, durum pek böyle değil. Elimize ulaşan 4,5 dakikalık filmde Gates ve Seinfeld, tipik bir Amerikan ailesine konuk oluyor ve başlarından geçen olaylar konu ediliyor.

Her şeyden önce bilinmesi gereken, izleyeceğiniz filmin henüz tam anlamıyla montajlanmamış olduğu. Reklam filmi muhtemelen 1 dakika uzunluğunda olacak. Bu da, videomuzdaki sahnelerin büyük bir kısmının kesileceği anlamını taşıyor.

Filmde yaşananlar kısaca şu şekilde: Bill ve Jerry bir Amerikan ailesine konuk oluyor. Önceleri ailenin güvenini kazanan ikilinin başına ne geliyorsa, Jerry'nin tırnak kesme macerası sonrasında geliyor. Hırsızlıkla suçlanan ikili cezalarını çekerken gerçek anlaşılıyor. Filmin sonunda ise, ilk filmde de olduğu gibi, Bill ve Jerry'nin bilgisayar sohbetine ve Gates'in ilginç bir hareketine şahit oluyoruz.

Windows'tan bahseden yok!

Windows'tan bahseden yok!
Windows, kampanyanın devamında başrolü ele geçirebilir...

Reklamdan sorumlu ajans Crispin Porter Bogusky, ikinci filmde de karakterlere ağırlık vermiş ve aslına bakarsanız, Microsoft hakkında ilk filmden bile daha az sinyal alıyoruz. Bazı yorumcular ilk filmdeki ayakkabıları Windows'un esnekliğine, ayakkabı dükkanının girişinde yazan "Why pay more? - Neden daha fazla ödeyesiniz?" sloganını da Apple'ın PC'lerden daha pahalı olan sistemlerine bağlamıştı. Ancak ikinci filmde böyle bir durum bile söz konusu değil. Sadece bir çantanın üzerinde Windows logosu görüyoruz, hepsi bu...

Reklam filminin ne zaman TV'lerde yayınlanacağı henüz açıklanmış değil. Microsoft yetkilileri "kısa süre sonra" demekle yetiniyor. Ancak blog'larda yapılan açıklamalar, serinin bundan sonrasında Windows ağırlığının daha fazla hissedileceği yönünde.

Kısacası videomuzda izleyeceğiniz 4,5 dakikalık film Microsoft reklamından çok bir sit-com'a benziyor. Ancak söylediğimiz gibi, bu film henüz son halini almış değil. Doğru montaj sonrasında çok farklı düşünceler uyandıran bir filmle de karşılaşmamız olası...

Okuyucu Yorumları