İndirin: Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope hazır!

Çikolata renkli Linux'un yeni sürümü ve kardeşi Kubuntu indirme bağlantıları ve değişiklerle burada

Yeni Ubuntu burada...

Yeni Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope bugün görücüye çıktı. Linux 2.6.28 çekirdeğinin getirdiği yeniliklerle, kablosuz aygıtlar için yeni sürücü desteği geliyor. Ayrıca yeni çekirden ext4 dosya sistemini de beraberinde getiriyor. Her ne kadar eski ext3 dosya sistemi halen varsayılan olarak kullanılsa da, kullanıcılar daha hızlı açılış zamanı ve performansı yeni ext4 ile yakalayabilir.

Ayrıca Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope ile birlikte gelen arabirim de yenilendi. Gnome 2.26, Evolution e-posta istemcisi artık MAPI destekliyor. Gnome 2.26 ayrıca çoklu monitör desteği ve klavye kısyaollarıyla zenginleştirilmiş.

Ubuntu 8.10'a göre köklü değişiklikler olduğunu söyleyemesek de denemeye değer. Tabii ki 3 yeni "kahverengi" tema da sizleri bekliyor. Yeni Ubuntu, CHIP Online farkıyla ilk olarak sizde...

İndirmek için:

Tabi Gnome yerine KDE sürümü olan Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope sürümünü de aşağıdan indirebilirsiniz.

İndirmek için:

Ayrıca Ubuntu'yu Windows'un üzerinde de rahatlıkla kurabilirsiniz. Windows'unuzu ve dosyalarınızı tehlikeye atmadan veya disk bölümlemesi ile uğraşmadan sanal bir disk üzerinde deneyebilirsiniz. Sizin için bunu nasıl yapabileceğinize dair bir galeri hazırladık. Galeriye gitmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Okuyucu Yorumları