Oyun devinden büyük hack olayı sonrasında ilk açıklama geldi: "Üzgün ve öfkeliyiz"

Insomniac Games, bu hafta başında gerçekleşen hack olayıyla ilgili sessizliğini nihayet bozdu ve Wolverine hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi.

Oyun devinden büyük hack olayı sonrasında ilk açıklama geldi

Insomniac Games, bu hafta başında çalınan 1,3 milyondan fazla dosyanın kamuoyuna açıklanmasıyla oyun tarihinin en büyük sızıntılarından birine kurban gitti. Şirket X'te yayınladığı açıklamada "Stüdyomuza yapılan son siber saldırıdan ve bunun ekibimiz üzerinde yarattığı duygusal etkiden dolayı hem üzgün hem de öfkeliyiz. Birbirimize destek olmak için birkaç gündür içimize odaklanmış durumdayız" sözlerine yer verdi.

Saldırı, verileri 2 milyon dolar Bitcoin karşılığında fidye olarak isteyen Rhysida hacker grubu tarafından gerçekleştirildi. Fidye ödenmeyince, bilgisayar korsanları Insomniac'ın dahili iş planlarını, bütçe bilgilerini, stüdyonun yakında çıkacak Wolverine oyunu için geliştirilmekte olan kaynakları ve çalışanların kişisel bilgilerini içeren bilgileri yaydı.

Insomniac konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu saldırının çalışanları üzerindeki etkisine değinerek, hayranlarına Wolverine oyununun çalışmalarının hızla devam ettiği konusunda güvence verdi.

Bununla birlikte, hack'lenen dosyalarda Wolverine'in oynanabilir bir PC versiyonu bulundu. Eğer bu dosyaları indirmeyi düşünüyorsanız, Insomniac'ın yasal işlem başlatma ihtimalini de düşünmeniz lazım. Ayrıca dosyalarda hacker'lar tarafından yerleştirilmiş kötü amaçlı yazılımlar olabileceğinden oldukça riskli bir durum.