Instagram, Bazılarının Parolasını Sızdırdı

Facebook'un sahibi olduğu Instagram, bazı kullanıcıların parolalarını sızdırdı; açık çok geçmeden onarıldı!

Instagram fena sızdırdı

Instagram'ın yeni "verilerimi indir" aracı, firmadan gelen açıklamaya göre hesap parolalarını sızdırabiliyor. Çok kısıtlı sayıdaki kullanıcıyı etkilediği belirtilen sorun, Instagram tarafından onarıldı.

The Information'ın raporuna göre bazı kullanıcılar Instagram fotoğraflarını ve videolarını indirdiklerinde, parolanın arşive erişmekte kullanılan URL'ye dahil edildiğini gördü. Bu ciddi bir güvenlik açığıydı çünkü tarayıcı geçmişinize bakabilen herhangi biri, parolanızı rahatça görebilirdi.

Hesabınız bu güvenlik açığından etkilendiyse, Instagram'dan bununla ilgili bir eposta alacaksınız. Resmi açıklamaya göre sorundan "az sayıda kullanıcı etkilendi" ve sorun şu an "onarılmış durumda". Instagram, parolanın tarayıcı URL'si dışında başka hiçbir yerde sızmadığını söylüyor.

Küçük bir sorun olsa da Facebook, son zamanlarda irili ufaklı güvenlik sorunlarıyla gündeme geliyor. Bu sorunun bir unutkanlık veya ihmal eseri olup olmadığını bilmiyoruz ancak umarız bu tür diğer güvenlik açıklarının habercisi değildir.

Yaşanan bu olay, tüm hesaplarınız için farklı bir parola kullanmanın, hatta iki adımlı doğrulama kullanmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.

Okuyucu Yorumları