Instagram logosunu değiştirdi, tam ekrana geçiyor ve artık "Instagram Sans" isimli kendi yazı tipi bile var!

Instagram’dan “küçük ama büyük” yenilikler: Logo değişiyor, ana ekran düzeni değişiyor, "Instagram Sans" isimli yazı tipi resmi olarak hayatımıza giriyor.

Instagram, yeni logosu, ana ekranı ve kendine ait yazı tipi ile yeni döneme merhaba diyor

Instagram, yayınladığı bir blog yazısında yaptığı açıklamada, bu hafta "görsel bir yenilenme" başlattığını duyurdu. Bu kapsamda platform, biraz değiştirilmiş, daha parlak yeni bir logo, farklı bir yazı tipi ve tam ekran düzeni sunmaya başlıyor. Instagram, tasarımdaki yeniliklerin "daha sürükleyici ve kapsayıcı deneyimlere ulaşmaya yardımcı olmak için” düşünüldüğünü söylüyor.

Yeni yazı tipine "Instagram Sans" adı verildi ve Instagram'ın logosundan ilham alındı. Instagram, yazı tipinin karelerden ve dairelerden esinlenerek tasarlandığını söylüyor. Yeni yazı tipi ayrıca birden çok global komut dosyası içeriyor. Şirket, Instagram Sans'ın grotesk ve geometrik stillerin çağdaş bir remiksi olduğunu söylüyor. Yeni yazı tipleri arasında Instagram Sans Regular, Bold, Light, Medium, Condensed ve Condensed Bold var. Buradan yeni yazı tipleri hakkında çok detaylı bilgilere ulaşmanız mümkün.

Blog yazısında "Instagram Sans, küresel topluluğumuzun kendilerini Hikayeler ve Reels gibi alanlarda ifade etmeleri için yeni bir yol" diyor ve devam ediyor: "Bu yeni yazı tipini tasarlarken amacımız Instagram Sans'ı küresel olarak erişilebilir kılmaktı. Yazı tipini Arapça, Tayca ve Japonca dahil olmak üzere küresel komut dosyalarına uyarlamak için dünyanın dört bir yanındaki dil uzmanlarıyla ortaklık kurduk. Kendilerini seçtikleri herhangi bir dilde tam olarak ifade etmek için kültürü ileriye taşıyan tüm yaratıcılarımızı ve topluluk üyelerimizi desteklemek istiyoruz.

Yeni Instagram logosu

Şirket, muhtemelen ilk bakışta fark etmesiniz de, logosunda küçük değişiklikler yaptı. Logo, açıklamada belirtildiği üzere, "aydınlatılmış ve canlı hissettirmek için artık daha canlı.”

Instagram, gradyanın bir 3D modelleme işlemi kullanılarak yeniden tasarlandığını belirtiyor. Yeni tam ekran pazarlama düzeni açısından Instagram, "ileriye dönük içerik" olacak ve sadeliği kutlayacak şekilde tasarlandığını söylüyor.

Tam ekran Instagram deneyimi

Tam ekran düzeninin üzerinde çalışıldığı zaten biliniyordu. Instagram'ın TikTok benzeri bir tam ekran ana sayfa düzenini test ediyor ve yakında kullanıma sunacak gibi görünüyor. Düzen, fotoğrafların ana sayfa akışında görüntülenme şeklini tamamen değiştiriyor.