Instagram Reels için yeni bir özelliği daha test ediyor. Ama bu özellik, önceki bazı yeni özellikler gibi yine size tanıdık gelebilir

Instagram, Reels için "Şablonlar" özelliğini test ediyor: Peki ama Şablonlar özelliği ne işe yarayacak; Instagram kullanıcıları için neleri değiştirecek?

Instagram, Reels için "Şablonlar" özelliğini test ediyor

Instagram, Reels videoları için bir kullanıcının diğer kullanıcıların Reels videolarından video formatlarını kopyalamasına izin verecek yeni bir Şablonlar özelliği deniyor. Şablonlar zaten TikTok'ta gördüğümüz inanılmaz derecede popüler bir özellik ve genellikle viral olan meydan okuma videolarında veya trend olan video tarzlarında sık sık kullanılıyor. Instagram benzer bir özelliği kendi üzerinde deniyor. Şu anda test aşamasında olan özellik sadece az sayıda Instagram kullanıcısının hizmetin sunulmuş durumda.

Instagram’ım sahibi Meta, yaptığı açıklamada “Reels videolarını oluşturmayı daha kolay ve eğlenceli hale getirecek yollar geliştirme üzerine sürekli olarak çalışmalar yürütüyoruz” dedi ve devam etti: “Yeni özellik, bir Reels videosunda kullanılan bir şablonun yeni bir video oluşturulurken tekrar kullanımına izin verecek.”,

Instagram’ın bu hamlesi, popülerliğini kaybetmemek için ciddi bir rekabet içinde olduğu TikTok ile benzer özellikleri kullanıcıların hizmetine sunmak olarak değerlendiriliyor. Geçmişte de TikTok’ta olan birçok özellik Instagram’a adapte edilmişti.