Instagram’dan bir algoritma değişikliği daha: Orijinal içerikler artık daha değerli

Instagram, algoritmasında yaptığı yeni bir değişiklikle birlikte, orijinal içeriğe daha fazla değer vereceğini kanıtladı.

Instagram’dan bir algoritma değişikliği daha: Orijinal içerikler artık daha değerli

Instagram’ın algoritmasına bir değişiklik daha geldi. Uygulama artık gösterdiği içerikleri sıralarken “orijinal içeriğe daha fazla değer verecek.” Açıklama, Instagram yöneticisi Adam Mosseri’den geldi.

Mosseri, Twitter'daki bir videoda güncellemeyi duyurdu ve değişikliğin Meta'nın içerik üreticilerini güçlendirmeye yönelik hedefiyle uyumlu olduğunu söyledi: “Başka birinin ürettiği bir içeriği paylaşmak yerine orijinal içerik ürettiğinizde, bunu daha değerli gördüğümüze şahit olacaksınız.

Instagram’ın orijinal içeriği zaten bir süredir daha fazla desteklediğini belirten Mosseri, aynı zamanda "içerikleri toplayıp yayınlayan hesaplara çok fazla değer vermemek giderek daha önemli hale geliyor" şeklinde sözlerine devam etti. Firmanın bir fotoğraf veya videonun orijinal olduğunu anlamak için elinden geleni yaptığını ancak hiçbir zaman yüzde yüz emin olunamayacağını da özellikle belirtti.