Instagram Reels için yepyeni bir dönem başlıyor

Intagram'ın popüler kısa video formatı Reels için yeni bir fonksiyon hayata geçiyor. Sosyal medya servisi Reels videolarının akışı için iki kullanıcının ilgi alanlarını birleştirmeyi planlıyor.

Instagram Reels için yepyeni bir dönem başlıyor

Instagram, birbirinizle paylaştığınız videolara ve bireysel ilgi alanlarınıza göre size ve arkadaşınıza aynı Reels videolarını önerecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Instagram, bu özelliği doğruladı fakat henüz herkese açık testlerin başlamadığını bildirdi. Ancak testlerin sonuçlarına göre, bu özellik hiçbir zaman hayata geçmeyebilir de...

Platform, Blend ismini verdiği bu özelliğin nasıl çalışacağı hakkında daha fazla ayrıntı açıklamadı, ancak fikir, Instagram kullanıcılarından birinin beğendiği bir videoyu bulup diğerine DM atması yerine, Instagram kullanıcılarının ve en iyi arkadaşlarından birinin birlikte yeni videolar keşfetmesini amaçlıyor gibi görünüyor.

Örneğin, evli bir çift, evde Instagram'ı karıştırırken daha fazla sayıda aynı Reels videosunu görecek. Bu da aynı videolardan/konulardan konuşmak için bir fırsat yaratacak gibi görünüyor. Öte yandan kullanıcıların birbirine mesaj atmasını azaltacağı için Instagram bu özelliği yayınlamaktan vazgeçebilir.

TikTok'ta bu tür bir özellik bulunmuyor; dolayısıyla Blend, kısa videoları birlikte izlemeyi seven kişiler söz konusu olduğunda Instagram'a avantaj sağlayabilir. Bunun bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı olduğunu ise testlerin sonuçları belirleyecek.