Instagram, Sahte Takipçilerin Peşinde

Twitter'dan sonra Instagram da sahte takipçilere savaş açtı!

Instagram sahte hesapları kapatacak

Sosyal medya servislerinde; yanlış bilgilendirme yapmak, gerçekçi olmayan takipçi sayıları üretmek ve bazı servislerde bot kullanmak, ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. Twitter bu eylemlerden fazlasıyla etkilendi, ama bu tür girişimlerden zarar gören tek firma Twitter olmadı.

Facebook ve Instagram da muazzam çapta saldırılarla karşılaşıyor. Söz konusu eylemlerin üzerine sosyal medya devleri; hesap takipçileri, beğenileri ve iletilerdeki "kimliksiz" duyuruları ortadan kaldırmak için bazı çabalarda bulunacak. Öncelikle "kimliksiz ve sahte hesaplar" saptanacak ve bu sorunun önüne set çekilecek. Bu tür uygulamalar ve hizmetler kullanan hesapların tanımlanmasına yardımcı olmak için Instagram tarafından geliştirilen " makine öğrenim araçları" sayesinde "engelleme protokolleri" anında devreye girecek. Bilgisayar korsanları, hiç fark etmeden kilit altına alınacak.

Sahte hesap yarattıkları düşünülen etkinliklerin silinmesine ek olarak, Instagram, "problem yaratan kişilere" uygulama içi iletiler gönderecek ve uyarıları ciddiye almazlarsa onların iletilerini ve hesaplarını sonsuzluğa uğurlayacak. Bunlarla da yetinmeyecek olan şirket, diğer sosyal medya servisleriyle ortak hareket edecek.

Okuyucu Yorumları