Instagram, takip isteklerine not eklemenize izin vermeye hazırlanıyor

Instagram'a geleceği iddia edilen yeni özellik, takip isteklerine özel bir not eklemeyi mümkün hale getirecek.

Instagram, takip isteklerine not eklemenize izin vermeye hazırlanıyor

Geçmişte bazı Instagram özelliklerini henüz yayınlanmadan ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi, yeni bir özelliği de aynı şekilde ortaya çıkartmış olabilir. Paluzzi'ye göre Instagram, birine takip isteği gönderdiğinizde, bu isteğe bir not eklemenize izin vermeye hazırlanıyor.

Sızıntı kaynağı tarafından paylaşılan özelliğin iddia edilen bir ekran görüntüsü, Instagram’ın size çeşitli seçenekler arasından seçim yapma imkanı sunabileceğini öne sürüyor: “Takip isteğinize eklemek için bir neden seçin. Bu, kişinin sizin kim olduğunuzu bilmesine yardımcı olur.

Bu seçeneklerin ne olacağı veya kullanıcılara özel mesaj ekleme seçeneğinin bulunup bulunmayacağı hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, Microsoft’un sahibi olduğu LinkedIn, platformdaki diğer kişilere bağlantı istekleri gönderirken kişiselleştirilmiş bir mesaj eklemenize olanak tanıyor.

Yine de, geliştirilmekte olan özellik, Meta’nın sahibi olduğu şirketin, kullanıcıları yabancılara karşı korumak için üzerinde çalıştığı değişiklikler listesine yenilerini ekleyecek gibi görünüyor. Örneğin kısa bir süre önce Instagram, sizi takip etmeyen kişilerin yalnızca bir DM (Doğrudan Mesaj) isteği gönderebilmesini sağlamak için DM isteklerinin çalışma şeklini değiştirdi.

Ayrıca şirket, gizliliği geliştirmek için uygulamada okundu bilgilerini devre dışı bırakma yeteneği üzerinde de çalışıyor. Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Kasım ayında özelliği test etmeye başladıklarını ve yeni bir açma/kapatma düğmesinin kullanıcıların “Görüldü” durumlarını gizlemelerine olanak tanıyacağını duyurmuştu.