Instagram ve Facebook'ta mavi tik ücreti ne kadar olacak?

Mark Zuckerberg, yaptığı duyuru ile Facebook ve Instagram’a mavi tik özelliği getirileceğini duyurdu. Tabi bunun bir de bedeli olacak... Peki, Instagram ve Facebook'ta mavi tik ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar...

Facebook ve Instagram’a ücretli mavi tik geliyor

Mark Zuckerberg, Facebook ve Instagram’da Twitter Blue'ya benzer bir abonelik hizmeti olan Meta Verified'ın birkaç gün içerisinde kullanıma sunulmaya başlanacağını duyurdu. Meta Verified, daha önce Instagram uygulamasına yapılan kod eklemelerinin ardından da söylentilere konu olmuştu.

MAVİ TİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Meta Verified, web'de ayda 11,99 ABD doları veya iPhone kullanıcıları için 14,99 ABD dolarına mal olacak.

AYRICALIKLARI NE OLACAK?

Meta, aboneliğin ödeme yapan kullanıcılara mavi bir rozet, gönderilerinin daha fazla görünürlük, taklitçilere karşı koruma ve müşteri hizmetlerine daha kolay erişim sağlayacağını söylüyor.

Ürünün temel özellikleri arasında, Meta'nın herhangi bir sahte hesabı daha etkili bir şekilde bulup kaldırmasına olanak tanıyacak olması yer alıyor. Ayrıca, adınızın yanında görünen mavi bir tik sembolüne sahip olacaksınız ve müşteri desteğine doğrudan erişim sağlanabilecek. Yani bir nevi “öncelikli kullanıcı” konumuna yükseleceksiniz.

Hikayeler ve Reels’lerde kullanım için özel çıkartmalara erişim de dahil olmak üzere hizmet abonelerine verilecek birkaç ek avantaj daha var.

Görünüşe bakılırsa Meta, Twitter'ın geçen yılın sonlarından itibaren karmakarışık bir hale getirdiği Blue abonelik planına göre bu işi çok daha fazla ciddiye alıyor. Ancak şu an için, işletmelerin henüz doğrulama rozeti için başvuramayacağını da biliyoruz.

Ek olarak, doğrulandıktan sonra profil adınızı, kullanıcı adınızı, doğum gününüzü veya profil fotoğrafınızı değiştirmek isterseniz, doğrulama işlemini baştan tekrar yapmanız gerekecek.

TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELİYOR?

Özellikle bu hafta Avustralya ve Yeni Zelanda'da satışa sunulacak. Meta, özelliğin diğer ülkelere ne zaman sunulacağını henüz belirtmedi, ancak Zuckerberg bir gönderide bunun "yakında" olacağını söyledi.

MEVCUT MAVİ TİKLİ KULLANICILARI NASIL ETKİLEYECEK?

BBC'nin haberine göre Meta, değişikliğin daha önce doğrulanmış hesapları etkilemeyeceğini söyledi, ancak ücretli özellik sayesinde doğrulanan bazı küçük kullanıcıların görünürlüğünde bir artış olacağını kaydetti. Ödeme yapan kullanıcıların mavi tik erişimine izin verilmesi, daha önce diğer sosyal medya platformları için sorun yaratmıştı.