Instagram ve Snapchat'ten Doğan Başarı Hikayesi!

SY Group'un kurucusu Yaser Haddad, sosyal medyanın en güzel girişimcilik örneklerinden birine imza attı!

Instagram'dan doğan başarı hikayesi

Sosyal medyanın en güzel girişimcilik örneklerinden birini oluşturan SY Group'un Kurucusu Yaser Haddad, Snapchat ve Instagram üzerinden oluşturduğu ağla bugün ayda 1 milyon TL kazanır duruma geldi.

Instagram ve Snapchat'ten Doğan Başarı Hikayesi!

Dijital dünya ve sosyal medya alt yapısında yaşanan hızlı değişim ve gelişim yeni iş yapma modellerini de beraberinde getirdi. Bu yeni durum girişimci adaylarına pek çok fırsatın kapısını aralarken, ipi hiç kuşkusuz "niş" alanlarda özgün çalışmalara imza atanlar göğüslüyor. Ayda 1 milyon TL'lik ciroya sahip Yaser Haddad, işte bu kişilerden biri.

Suriye İç Savaşından Kaçıp Türkiye'ye Geldi, Patron Oldu!

Yaser Haddad'ın oldukça ilginç bir girişimcilik öyküsü bulunuyor. Ailesindeki kadın ve çocukları korumak için Suriye iç savaşından kaçıp Türkiye'ye gelen Yaser Haddad, uzunca bir süre ciddi ekonomik sıkıntılar çekti, sokaklarda yatmak zorunda kaldı. Bu dönemde Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini araştırıp, güzellik ve sağlık turizmi hakkında bilgi topladı.

Araplar, Türkiye'yi Sosyal Medyadan Öğreniyor

Haddad, bütün bu bilgileri Snapchat ve Instagram üzerinden "Arap dünyası" ile paylaşmaya başladı. Arapların tatil yapma biçimleri ile güzellik ve sağlık turizminden beklentilerine hakim olması, Yaser Haddad'ın öne çıkmasına neden oldu. Snapchat ve Instagram üzerinden yaptığı yayınlarla, Arapların birçok konuda bilgi sahibi olarak Türkiye'ye gelmesine ön ayak olan Yaser Haddad, bir süre sonra SY Group adı altında Araplara hizmet veren bir danışmanlık şirketi kurdu. Haddad, sosyal medya kanalları üzerinden kendileri ile iletişime geçen Araplara, Türkiye'de nerelerde hangi maliyetlerle tatil yapabilecekleri, saç ekimi ve mide küçültme operasyonları başta olmak üzere pek çok konuda doğru ve güvenilir kurumlara ulaşma noktasında danışmanlık vermeye başladı.

Aldığı olumlu dönüşler ve gördüğü yoğun ilgi üzerine Yaser Haddad, sosyal medya kanallarındaki Arap takipçi sayısını arttırmak için Ortadoğulu fenomenleri, "Mohammad Aljanopı, Hamdi, Meery, Alrouba, Faisl Alyami, Ahmad Albaki, Kawthar, Areej, Jiyan, Mabhot Almaree ve Ziad Bn Naheet"i Türkiye'ye getirdi ve onlarla canlı yayınlar gerçekleştirdi.

Araplar Avrupalılardan 5 Kat Fazla Döviz Bırakıyor!

Snapchat'te 500.000, Instagram'da ise 204 bin takipçisi bulunan SY Group'un kurucusu Yaser Haddad, "Türkiye'ye ilk geldiğimde cebimde 80 TL vardı. Zorluklar yaşadım, ülkesini terk etmek zorunda kalan bütün diğer insanlar gibi. Ama Ortadoğu'yu çok iyi biliyordum, Arapların tatil reflekslerini, beklentilerini, isteklerini biliyordum ve bunları sosyal medya tabanlı turizm danışmanlığı iş fikri ile birleştirdim. Türkiye'nin en iyi şekilde tanıtılması için çalışıyoruz. Takipçilerimiz, Türkiye'yi büyük bir merakla takip ediyor. Sadece 2017'nin ilk 10 ayında 1.500 aileyi Türkiye'ye getirdik. Türkiye'ye gelen Arap turistler, Avrupalı bir aileden yaklaşık 5 kat daha fazla döviz girdisi sağlıyor. Arap bir aile Türkiye'ye geldiğinde, kişi başı ortalama 4.000 dolar harcıyor. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Kuveyt gibi ülkelerden gelen turistlere, Arap ülkelerinin tanınmış isimleri ve sosyal medya fenomenleri aracılığıyla Türkiye'yi tanıtıyoruz. İstanbul, Bursa, Sapanca ve Karadeniz turları düzenliyoruz" diye konuştu.

Araplar Türkiye'nin Sağlık Turizmini Sevdi!

Son yıllarda sağlık turizmi amacıyla çok sayıda Ortadoğulunun Türkiye'ye geldiğini de söyleyen Haddad, "Özellikle, saç ekimi ve mideye kelepçe taktırmak amacıyla çok sayıda kişi Türkiye'ye geliyor. Ulaşım, konaklama, doktor ve hastane seçimi gibi konularda bilgi edinebilecekleri doğru ve güvenilir bir kaynağa erişemedikleri için sıkıntı yaşıyorlar. Bu konuda Türkiye'ye gelmeyi düşünen kişileri sosyal medya aracılığıyla bilgilendirerek, onlar adına tüm organizasyonları gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Okuyucu Yorumları