Instagram'ı Silmeden Önce Fotoğraflarınızı İndirin

Facebook'un skandalları sonrasında Instagram'ı kapatma kararı aldıysanız, önce fotoğraflarınızı indirin! İşte bunun yolu.

Instagram fotoğraflarınızı indirin!

Facebook'un Microsoft ve Amazon ile kişisel verilerinizi paylaştığı, geçen hafta ortaya çıkmıştı. Bu olaylar üzerine bazı kullanıcılar, Instagram, WhatsApp gibi Facebook'a ait hizmetleri bırakmayı düşünmeye başladılar.

Instagram hesabınızı silerseniz, fotoğraflarınız da siliniyor. Bu yüzden önce fotoğraflarınızı yedeklemek isteyebilirsiniz. Aslında Instagram fotoğraflarınızı yedeklemek için platformu terk etmeniz şart değil. Fotoğraflarınızı yedeklemek her zaman iyi bir fikir olacaktır.

Instagram Fotoğraflarınızı Yedekleme

Instagram uygulamasını telefonunuzda açın ve sayfanın sağ üstündeki profil düğmesine basın. Burada menü düğmesine basın ve açılan menüde Ayarlar'a dokunun. Açılan ekranda "Veri indirme" başlığını bulun ve "İndirme talep et" üzerine dokunun.

İndirme hemen başlayacak çünkü Instagram dosyanızı hazırlayıp, hazır olduğunda size bir eposta gönderecek. Bu işlemin 48 saat sürebildiğini söyleyelim.

Fotoğraflarınızı yedekledikten sonra Instagram hesabınızı gönül rahatlığıyla silebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları