Instagram’ın iPad için uygulama yapmama inadı devam ediyor

Instagram, bir iPad uygulaması yapmayacağını bir kez daha, açıkça ilan etti. Ama tabletlerde çok işe yarayacak bir web arabiriminin müjdesini verdi.

Instagram’ın "iPad'i yok sayma inadı" devam ediyor

Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, bir iPad uygulamasının şirket için büyük bir öncelik olmadığını, ancak en azından büyük ekran deneyimini daha iyi hale getirmek için web arayüzünde bazı yenilikler yaptıklarını söyleyerek iPad inadının devam ettiğini gösterdi. Bu yenilenme kapsamında, bazı kullanıcılar web sayfasında üstteki etiketlenmemiş düğmeler yerine arama, keşfetme, mesajlar ve bildirimler gibi sayfalara bağlantılar içeren bir gezinme kenar çubuğuna sahip bir Instagram arabirimi görmeye başladı.

Tasarım, Twitter'a nispeten benziyor ve kesinlikle büyük ekranda Instagram’ın daha iyi görünmesini ve daha rahat kullanılmasını sağlıyor. Düğmelerin ne işe yaradıkları yazıyor ve ayarlara erişim seçenekleri, kayıtlı gönderileriniz veya hesap değiştirme özelliği, profil resminin altına gizlenmek yerine “daha ​​fazla” menüsüne taşınıyor.

Henüz herkes yeni web kullanıcı arayüzüne sahip değil. Ancak Meta sözcüsü Christine Paiher zaman Instagram'ı iyileştirmenin yolları üzerinde çalışıyoruz. Yakın zamanda Instagram'ı modernize etmek için Instagram.com arabiriminde güncellemeler yaptık. Daha kolay kullanım, video deneyimini optimize etme ve daha iyi doğrudan mesajlaşma gibi seçenekler sunuyoruz” dedi.