Intel 1.13-GHz Pentium III’ün Çıkışını Erteledi

Intel, 1.13-GHz Pentium III chip’i üzerinde tekrar çalışmalar yapmaya başladı. İşlemcinin çıkışı ise önümüzdeki yılın ikinci çeyreğine ertelendi.

Intel 1.13-GHz Pentium III’ün Çıkışını Erteledi

Intel’in bütün 0.18 mikron Pentium III serisi tekrar gözden geçiriliyor ve üretim aşamasında birtakım revizyonlardan geçiyor. Bununla ilgili bilgi Intel tarafından duyurulmuş durumda. Bir Intel yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, yeni 1.13-GHz chip’in üretimi sırasında ikinci, yeni bir ayarlama kullanılacak. Bu yeni ayarlamalar sayesinde, chip’ler çok daha hızlı olarak çalışabiliyorlar.
gereğinden fazla ısındığını ve fanın da soğutma konusunda yeterli olamadığını fark edince, ürünü toplattı.

800MHZ ve üstü tüm Pentium III işlemciler bu işlemden etkilenecekler.
Aayrlama işlemi Pentium III’ün kalıp ebatında yüzde 5’lik bir küçülmeye sebep olacak.
Ürünün çıkış tarihinin ertelenmesi aslında işe yarayacak gibi görünüyor. Böylelikle Pentium III ve Pentium 4 arasındaki ayrım çok daha net bir biçimde belli olacak.

Intel yetkilileri asıl odak noktalarının Pentium 4 olduğunu ifade ediyorlar. Pentium 4 lanse edilmeden, AMD Intel’in lider konumunun önüne geçmeye çalışacak. 1.2-GHz Athlon masaüstü işlemcisi ve 800-MHz Duron çok yakında piyasaya çıkmış olacak. Chip’in de 30 Ekim’den önce piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Pentium 4 ise resmi olarak 30 Ekim’de duyurulacak.

Okuyucu Yorumları