Intel Cherry Trail'den detaylar ortaya çıktı!

Pili daha uzun dayanan laptop ve tabletler anlamına gelen Intel Cherry Trail'in detayları göründü!

Daha uzun pil ömrü!

Intel'in Atom Bay Trail işlemcilerinin yeni nesli hakkında bilgiler VR-Zone'da ortaya çıktı. Intel'in ARM'ye rakip mobil işlemcisinin yeni sürümünde göreceğimiz yenilikler arasında güç tüketimi ve grafik performansıyla ilgili geliştirmeler var.

Rapora göre yeni Cherry Trail-T'nin grafik çekirdeği sayısını iki katına çıkarması bekleniyor. Çekirdeklerin Gen7 modelinden Gen8'e yükseltileceği, 3D yeteneklerine sahip HDMI 1.4b desteğinin ekleneceği, raporun verdiği bilgiler arasında. Güç tüketimi özelliklerinin ise Intel'in görüntü kalitesini çok düşürmeden ekranın arka ışığını azaltmaya yarayan altıncı nesil ekran gücü tasarrufu teknolojisinden faydalanacağı söyleniyor. Güç tasarrufunda kullanılacak bir başka yöntem, tazeleme oranını gösterilen içeriğe göre ayarlamak. Boştaki bir sistemin tazeleme oranı düşürülerek güç tüketimi azaltılabiliyor.

Intel, Cherry Trail'in RealSense ve Context Aware teknolojileriyle geleceğini de doğrulamış bulunuyor. Cherry Trail'i kullanan sistemler, 2015'in ilk yarısında 64-bit ve LTE-advanced özellikleriyle birlikte satışa sunulacaklar.

Okuyucu Yorumları