Intel'den 1 Milyon dolarlık yarışma

Intel® Viiv™ Teknolojisi ile Intel® Core™ 2 Duo işlemcili mükemmel PC'ler aranıyor!

Intel'den 1 Milyon dolarlık yarışma

Intel, bilgisayar tasarımcılarını ve üreticilerini, Intel® Core™ 2 Duo işlemcili gelecek nesil ev ve eğlence bilgisayarlarının şık ve küçük modellerini tasarlamaya davet ediyor.

Intel; şık, küçük ve sessiz çalışan bilgisayarların pazara sunulmasını desteklemek amacıyla, Intel® Core™ Processor Challenge yarışmasını hayata geçirdi. Yarışma, Intel® Viiv™ Teknolojisi ile Intel Core 2 Duo işlemcili küçük ve şık ev bilgisayarları tasarlayan ve üretene 1 milyon dolara kadar ödül kazanma şansı veriyor. Yarışmaya katılan sistemler; şıklık, akustik, fonksiyon gibi özellikleri açısından değerlendirilecek.

Intel Dijital Ev Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Eric Kim konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Intel Core Processor Challenge ile amacımız, kalıpların dışına çıkarak multimedya eğlencesi için tasarlanmış küçük ve şık bilgisayarların tasarlanmasını sağlamaktır. Tüketiciler bugün bilgisayar alırken, fiyat ve fonksiyonların yanı sıra, boyutu, şekli ve stiline de bakarak karar veriyor. Intel Viiv teknolojisinin sağladığı temel multimedya özelliklerinin yanı sıra, yüksek performans ve elektrik tasarrufu sağlayan Intel Core 2 Duo işlemcilerine sahip daha şık ve küçük bilgisayarları piyasada görmek istiyoruz."

Intel Core Processor Challenge, dünyanın her yerindeki bilgisayar tasarımcısına ve üreticisine açık bir yarışma. Intel, kazanan sistemin seri halde üretilmesi için büyük ödül olarak 300.000 doların yanı sıra ortak pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi için de 400.000 dolar verecek.

Yarışmaya gönderilen sistemler gelecek yılın başında; IDEO'nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı David Kelley, PC Magazine İçerik Şefi Michael Miller, Intel Başkanı ve CEO'su Paul Otellini ve GQ Dergisi Editörü Kevin Sintumuang'ın yer aldığı bir jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri, teknoloji, tasarım ve stil kategorilerinde değerlendirme yapacak. Şirketler yarışmaya, Intel Core 2 Duo işlemcili ve Intel Viiv teknolojisine dayanan maksimum beş farklı ve orijinal tasarım ile katılabilecek. Kazananın 20-22 Mart 2007 tarihinde San Francisco'da gerçekleştirilecek Intel Geliştirici Forumu'nda duyurulması planlanıyor.

Daha az güç harcayarak aynı anda bir çok işlemi gerçekleştiren iki çekirdekli Intel Core 2 Duo işlemciler, bir bilgisayarın boyutunu, şeklini, harcayacağı gücü ve çıkardığı sesi önemli ölçüde etkiliyor. Intel Core 2 Duo işlemciler, Intel Viiv Teknolojisi ile biraraya geldiğinde, HD video'ların görüntü kalitesini artırıyor, şarkıların bir MP3 çalara yüklenebilmeleri için dijital formata dönüştürülmesini hızlandırıyor ve kişisel videoları daha kısa sürede sıkıştırıyor.1 Bu işlemciler, birden fazla uygulama çalışırken veya birden fazla kullanıcı aynı bilgisayarı kullanırken, sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Örneğin evde anne ve baba bir HD video izlerken, aynı anda çocuklarının seyretmek istediği farklı bir videoyu evin başka bir odasında aynı TV'ye bağlı dijital bir medya adaptörüne iletebiliyorlar. Hatta isterlerse favori TV programlarını daha sonra izlemek üzere arka planda kaydedebilirler.1

Yarışma için gönderilecek sistemlerin çalışır durumda olmaları ve 2007 Mart'ından önce pazara sunulmamaları gerekiyor. Yarışma kuralları da dahil olmak üzere Intel Core Processor Challenge hakkındaki tüm bilgilere www.intel.com/idf/corechallenge.htm adresinden ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları