Intel'den Mühendislikte Mükemmellik Programı

Intel, Türkiye, Mısır ve Ürdün üniversitelerindeki teknoloji ile ilgili bölümlerde okuyan başarılı mühendislik öğrencilerine burs sağlayacak olan “Intel Mühendislikte Mükemmellik Program”ını başlattığını duyurdu.

Intel'den Mühendislikte Mükemmellik Programı

Program, Intel’in geniş kapsamlı ve uzun soluklu “Türkiye ve Orta Doğu e-Dönüşüm İnisiyatifi”nin bir parçası olarak şirketin bölgede teknoloji yeteneklerini, bilgi transferini ve ekonomik gelişmeyi uzun vadede desteklediğini gösteriyor.

“Intel Mühendislikte Mükemmellik Programı” altında, programa dahil olan ülkelerin her birinde, beş üniversite öğrencisine tam burs verilecek. Program, her ülkedeki teknoloji ve mühendislik alanında saygın üniversitelerin yanı sıra, ülkenin Bilgi ve İletişim Teknolojisi Bakanlığı, Eğitim ve Yüksek Öğrenim Bakanlıkları ile işbirliği içinde yürütülecek.

Program üç yıllık tam burs, ve, Intel’in dünyanın çeşitli yerlerindeki merkezlerinden birinde 3-6 ay kadar staj yapma olanağı sağlayacak.

Intel Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz, konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Mühendislikte Mükemmelik Programı, bölgedeki devletlerin en acil iki ihtiyacını karşılıyor: Birincisi büyük öneme sahip bilgi ve iletişim teknolojisi yeteneklerini geliştirmek, ikincisi ise ülke içinde ve sınır ötesindeki bilgi transferini kolaylaştırmak. Bu özellikler ekonomik gelişmeye ve yeni iş olanakları yaratılmasına yardımcı olacak, böylece Türkiye’nin ve Orta Doğu ülkelerinin global pazarlarda rekabet etmesini sağlayacak ve bölgenin genel olarak büyümesini hızlandıracak”.

Okuyucu Yorumları