AMD'den, Intel için bir kötü haber daha

Intel için bir kötü haber daha: AMD önemli bir pazarda daha hızla ilerleme kaydediyor...

Intel için bir kötü haber daha

Intel ve AMD arasındaki rekabet son yıllarda bir hayli ateşli olmaya başladı. AMD’nin Ryzen platformunu duyurmasıyla masaüstü işlemci pazarında hızlı bir çıkış yakalaması Intel’i telaşlandırmaya yetmişken, Intel, şimdi bir pazarda daha tahtının sallanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Mercury Research’ün yayınladığı son rapora göre AMD, sunucu işlemci pazarında hızla ilerleme kaydediyor. Şirketin analizi, AMD’nin sunucu pazarındaki payını bu çeyrekte yüzde 13.9’a çıkardığını gösterirken, bu artış, AMD’nin arka arkaya 13’üncü büyüme dönemine işaret ediyor.

Tom’s Hardware’e göre ise, şirketin son 3 aylık kazancı, AMD için potansiyel olarak kaydedilen en büyük kazanç ve şirketin EYPC yonga serisinin ardındaki ivmenin büyüdüğünü gösteriyor.

Intel Zor Zamanlar Geçiriyor

Pat Gelsinger'ın geçtiğimiz yıl CEO rolüne dönüşü Intel'e yeni bir soluk getirmiş gibi görünse de, şirket adeta bir türbülans döneminden geçiyor. Temmuz ayında Intel, yıllık gelirinde yüzde 22’lik bir düşüş yaşamış ve şirketin bu performansıyla Gelsinger, Twitter üzerinden kamuoyundan özür dilemişti. “Bu çeyreğin sonuçları, şirket ve hissedarlarımız için belirlediğimiz standartların altında kaldı. Daha iyisini yapmalıyız ve yapacağız,” diyen Gelsinger’in gelecek dönem planları merak ediliyor.