Intel, IFA'da yepyeni Core m'leri tanıttı!

Intel, yeni nesil işlemcisi Core m'i IFA 2014'te resmi olarak tanıttı! İşte yeni Core işlemciler...

Intel'in yeni canavarları!

Intel'in Başkan Yardımcısı Kirk Skaugen, IFA 2014 sırasında düzenlenen basın lansmanında, Intel'in yeni işlemcisi Core m'i tanıttı. Yeni işlemci, mobil alanda üç segmente hitap ediyor. Bunlar, dönüştürülebilir cihazlar, ultra taşınabilir ve tablet cihazlar... Yeni nesil Core m işlemci aynı zamanda şirketin en tasarruflu işlemcisi de oldu zira 4.5 W enerji tüketimi ile mobil cihazların çok daha uzun süre şarj olmadan dayanmasını sağlıyor.

14 nm üretim teknolojisi ile üretilen işlemciler geçen yıl piyasaya çıkan Core i5-4302Y ile karşılaştırıldığında %50 daha fazla işlem gücü ve %40 daha fazla grafik işlem kapasitesi sunuyor. Ayrıca cihazın çok küçük enerji tüketimi ısınmasını da engellediğinden fansız cihaz tasarımlarını mümkün kılıyor. Fan kullanılmaması da cihazların enerji tüketimini daha da düşürüyor.

Core m platformu aynı zaman yüksek kalite ses işlemesini desteklediği gibi, kablosuz görüntü aktarımı teknolojisi olan Wi-Di'yi de destekliyor. Böylece cihazın görüntüsünü, Wi-Di destekleri televizyonlara kablosuz olarak aktarmak mümkün oluyor.

Intel şimdilik üç yeni Core m işlemci piyasaya sürecek. Bunlardan Intel Core M-5Y10 ve 5Y10a, 2GHz hızında çalışacak. Ardından 2.6 GHz'de çalışan M-5Y70 de piyasaya çıkacak. Fiyatlar ise 280 dolar seviyesinde olacak.

Okuyucu Yorumları