Tarih belli oldu: Intel Meteor Lake işlemciler masaüstü PC'lere de geliyor

Intel Meteor Lake CPU'ların, dizüstü bilgisayarlardan sonra masaüstüne de geleceği resmi olarak doğrulandı. Peki ama ne zaman?

Intel Meteor Lake işlemciler masaüstü PC'lere de geliyor

Geçtiğimiz hafta Intel, Meteor Lake işlemcilerinin Intel Core Ultra markası altında 14 Aralık'ta dizüstü bilgisayarlarda piyasaya çıkacağını resmen doğruladı. Pek çok kişi ise, bu çipleri masaüstü bilgisayarlarda da görüp göremeyeceğimizi merak ediyordu.

Intel İnovasyon Konferansı sırasında gerçekleştirilen bir YouTube video röportajında, Intel Başkan Yardımcısı ve İstemci Bilişim Grubu Genel Müdürü Michelle Johnston Holthaus, Meteor Lake'in 2024'te masaüstü bilgisayarlara geleceğini doğruladı.

Şu anda Intel yöneticilerinin masaüstündeki Meteor Lake hakkında konuştukları tek şey bu, ancak dizüstü bilgisayar sürümünün sahip olacağı Sinir İşleme Birimi'ne (NPU) de sahip olacaklarını varsayabiliriz. Microsoft halihazırda Surface Laptop Studio 2'de bir NPU kullanımını öne çıkarıyor, böylece Copilot asistanları gibi yapay zeka özelliklerini daha iyi kullanabilecek, ancak içinde Meteor Lake çipini kullanmayacak.

Meteor Lake / Core Ultra'nın Aralık ayında dizüstü bilgisayarlarda piyasaya sürüleceğini bilsek de Intel geçen haftaki İnovasyon Konferansı'nda bir sonraki masaüstü çipi hakkında fazla bilgi vermedi. Bu çipin Raptor Lake serisi CPU'larının yenilenmiş hali olması bekleniyor.

Videocardz, Intel'in geçen hafta İnovasyon Konferansı'nda Raptor Lake Refresh'in gizli bir demosunu yaptığını bildirdi. Bu tanıtım bir açılış konuşması sırasında değil, konferansın sergi salonunda yapılan bir tanıtımı sırasında gerçekleşti. Çoğunlukla bir "Meta Human" yapay zeka avatarının gösterilmesiyle ilgili olan demo sırasında, Intel'in Raptor Lake Refresh çipinin ilk halka açık kullanımından bahsedildi.

14'üncü Nesil Core yongaları olarak etiketlenebilecek olan bu CPU ailesinin 17 Ekim'de Intel tarafından resmi olarak duyurulması bekleniyor.