Intel ve AMD İçin Çok Önemli İşbirliği İddiası!

Intel ve AMD, ortak rakipleri Nvidia'ya karşı güçlerini birleştirdikleri çok önemli bir anlaşmaya imza attılar!

Intel ve AMD'den sürpriz anlaşma!

Intel ve AMD arasında yapıldığı öne sürülen yeni bir anlaşma iki firmanın grafik teknolojilerinin lisanslarıyla ilgili bir ortaklığa gitmiş olabileceğine işaret ediyor. Buna göre Intel'in AMD GPU teknolojisinden yararlanacağı ve bunu önümüzdeki yıldan itibaren kendi yongalarına entegre edeceği tahmin ediliyor.

Henüz her ne kadar sadece bir söylenti düzeyinde olsa da Neowin'de yer alan raporda dedikodunun kaynağının oldukça güvenilir olduğu belirtiliyor. Normalde birbirinin en önemli iki rakibi olan bu iki firma arasında gerçekleşen şaşırtıcı ortaklığın aslında her ikisinin ortak rakibi Nvidia'yı hedeflediği düşünülüyor. Zira hem Intel hem de AMD bu anlaşma sayesinde Nvidia'ya karşı önemli avantajlar elde edecek.

Forbes bünyesindeki analistlerden Kevin Krewell, her iki firma arasındaki bu potansiyel anlaşmanın oldukça mantıklı olduğunu ifade ediyor. Zira yıllardır dünyanın en büyük yonga üreticisi olan ve Nvidia'yla 2011'de karşılıklı patent anlaşması imzalayan Intel bu sayede Nvidia'nın grafik teknolojisini kendi yongalarında kullanabiliyordu. Fakat Intel'in Nvidia'ya 1.5 milyar dolar ödediği bu anlaşma önümüzdeki yıl sona eriyor. Aynı zamanda AMD'nin de son zamanlarda finansal sıkıntılar çektiğini de göz önünde bulundurduğumuzda iki firma arasındaki bu ittifakın hiç de sürpriz olmayacağı ortaya çıkıyor.

Okuyucu Yorumları