Intel ve AMD’nin 2023 planları belli oldu: Neler beklemeliyiz; kazanan kim olabilir?

Intel ve AMD hakkında yeni sızıntılar, 2023 yılı için pek de iç açıcı olmayan işlemci planlarına işaret ediyor.

Intel ve AMD’nin 2023 planları belli oldu

Gelen yeni sızıntılara göre, gelecek yıl masaüstü işlemcilerin savaşı Intel’in yenilemeyi planladığı mevcut 13’üncü nesil Raptor Lake işlemcileri ile AMD'nin Zen 4 platformu arasında devam edecek, ancak bu pek beklendiği kadar heyecan yaratmayacak gibi görünüyor.

Intel, 2023’te çıkarmayı planladığı ve kutudan çıktığı andan itibaren 6 GHz saat frekans hızlarına ulaşabileceği belirtilen 13900KS işlemcisi ile bu rekabete yeni bir soluk getirmeyi hedeflerken, AMD'nin buna cevabı ise, Ryzen 7000 işlemcilerin yeni 3D V-Cache versiyonları olacak. Ancak bunlar da çok güçlü varyantlar olmayacak gibi.

Intel’den 13900KS, AMD’den ise Ryzen 5 7600X3D ile Ryzen 7 7700X3D işlemcilerini 2023'ün ortasında veya daha sonrasında göreceğiz. Yani muhtemelen yeni çipler Nisan-Haziran ayları arasında satışa çıkmış olacak. Öte yandan Intel'in söz edilen yeni nesil CPU'ları olacak olan Meteor Lake ve Arrow Lake önümüzdeki yıl piyasaya çıkmayacak. Bu işlemciler için 2024 yılı işaret ediliyor.

Bu bilgilerden hareketle ne Intel’den ne AMD’den önümüzdeki yıl için büyük yenilikler görmeyeceğiz. Intel, Raptor Lake silikonun çok küçük bir yenilemesinde bulunacakken, Meteor Lake ve Arrow Lake hala çok uzakta. AMD tarafında Zen 5 de öyle. Bekleyip göreceğiz...