Intel, Yeni Bir Bomba Daha Patlatmaya Hazır

Eğer bu iddia doğruysa Intel, bir sonraki nesil işlemcileri için hazırlıklarını çoktan tamamladı bile...

Intel'in yeni bombası hazır

Intel, Coffe Lake güncellemesi ile gerçek 8 çekirdekli ve 16 thread mimarili bir yapıya geçiş yapmıştı. Sektörden sızan dedikodular doğruysa; Amerikalı teknoloji devi bir adım daha öteye geçme niyetinde.

Intel'e yakınlığı ile tanınan Tayvanlı bir internet sitesinin açıklamasın göre; şirket, 10 çekirdekli ve 20 Thread teknolojisi ile donatılmış Comet Lake'in seri üretimine başlamak üzere. Söz konusu yonga için 14 nanometrelik bir üretim politikası güdülecek.

İddialar doğruysa Intel, uzun süredir ilk kez fiyat-performans dengesinde AMD'yi geride bırakmış olacak. Bu politika aynı zamanda, AMD'nin de yol haritasını belirleyecek zira diğer bir Amerikalı yonga devi, CES 2019'da 7 nanometrelik bir mimari ile ürettiği Zen 2'yi tanıtacağını duyurdu.

Mevcut Intel Core i9-9900K; 8 çekirdekli ve 16 thread teknolojisi ile gerçek bir performans canavarı. Hatta Intel Core i9-9900K, en üst seviyede AMD'yi geride bırakmaya başarıyor.

8 çekirdekli Intel Core i9-9900K yurt dışında, 570 dolarlık bir fiyata sahip. 10 çekirdekli üst segment modelin fiyatının ise 900 dolar civarında şekillenmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları