Internet Archive'in Yeni Hediyesi Hazır!

Artık internet, programlar ve oyunlar konusunda dev bir arşiv haline gelen Internet Archive sitesi, yeni hediyesini kullanıcılara sundu!

Internet Archive'in yeni hediyesi

Internet Archive uzun zamandır oyun tarihini korumak için büyük çaba gösteriyor. Şu ana kadar Amiga oyunları ve uygulamaları, '80'lerden kalma Macintosh programları ve oyunları, ve bir çok farklı retro oyunu arşivlendi ve tüm bunlara ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Kuruluş şimdi ise el konsollarını toplamaya ve bu oyunları MAME emülatörü ile web tarayıcınızdan oynamanıza olanak tanıyor.

Internet Archive'in Yeni Hediyesi Hazır!

Arşivci Jason Scott, bu eski oyuncakların emüle edilmesindeki zorlukları anlattı ve VFD, LVD ve LED oyunların çok detaylı şekilde taranması gerektiğini ve yüksek isabet oranında emüle edilmesi gerektiğini söyledi. Scott, çoğu zaman bu işlemin el konsoluna zarar vermediğini, ancak bazı durumlarda (özellikle LCD konsollarda) cihazın tamamen sökülmesi gerekebildiğini söylüyor: "Bir LCD oyundaki tüm verileri elde etmek için cihazı en küçük parçalarına ayırarak onu taramak, vektörize etmek ve kopyasını almak, ardından ise yazılımın kendisini kopyalamak gerekiyor."

Scott paylaştığı tweet'te daha fazla oyunun yolda olduğunu açıkladı, ayrıca var olan oyunlarında hatalar ve bug'lardan arındırılacağı sözünü verdi.

Okuyucu Yorumları