Google'dan herkesi şaşırtan karar: İnternet devinde internetsiz çalışma dönemi başladı

Bir "garip ama gerçek" haberi daha: Google gibi bir internet devinde, bazı çalışanların internete girmesinin yasak olduğunu biliyor muydunuz?

İnternet devinde internetsiz çalışma dönemi

Google gibi bir internet devinde çalışıp işinizi yaparken internet erişimine sahip olmadığınızı hayal etmek zor olabilir. Ancak Google, belirli sayıdaki çalışanı için tam da bunu yapıyor ve bu çalışanların ofislerde internet erişimini tamamen kesiyor.

CNBC, Google’ın bir dizi çalışanının işlerini yaparken iş masaüstü bilgisayarlarında genel internete doğrudan erişimi olmayacağı bir pilot program başlattığını bildirdi: “Şirket, dahili web tabanlı araçlar ve Google Drive ve Gmail gibi Google’a ait web siteleri dışında, belirli masaüstlerinde internet erişimini devre dışı bırakacak. Şirket materyallerde, işlerini yapmak için internete ihtiyaç duyan bazı çalışanlara istisnalar uygulanacağını belirtti.

Ayrıca aynı haber, bazı çalışanların masaüstü bilgisayarlarında kendi yazılımlarını yüklemek veya yönetici komutlarını çalıştırmak gibi daha yüksek düzeyli görevler yapmasının da yasaklanacağını bildiriyor.

Söylenilene göre Google, başlangıçta yaklaşık 2.500 çalışanını bu programa katılmak için seçti ve daha sonra bu kişilerin pilot programdan çıkma seçeneği bulunacak. Ayrıca gönüllülerin de bu gruba katılması istendi.

Bir internet şirketinin çalışanlarının internete erişimini engellemesi garip gelebilir. Tahmin edebileceğiniz gibi, bunun Google’ın güvenliğini artırma ve şirketin siber saldırılara maruz kalmasını önleme çabalarının bir parçası olduğu bildiriliyor.

Bir Google sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise, bu yeni program açıkça doğrulanmadı ama ipuçları içeriyordu: “Ürünlerimizin ve kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak en önemli önceliklerimizden biridir. Kötü amaçlı saldırılara karşı dahili sistemlerimizi güçlendirmenin yollarını düzenli olarak araştırıyoruz.