Internet Explorer’ın Netscape 8 ile sorunu

Netscape’in yeni web browserı internet sayfalarının gösterilmesinde açık bir şekilde sorun yaşıyor. Beraberinde Internet Explorer 6.0’ı da kullananlar, RSS Feeds gibi XML bilgilerinin Microsoft browserında gösterimi sırasında zorluklar yaşadıklarını dile getirdiler.

Internet Explorer’ın Netscape 8 ile sorunu

Microsoft’un Internet Explorer geliştirme takımı söz konusu sorunun Windows Kayıt Defteri’ndeki hatalı bir öğeden kaynaklandığını açıkladı. Bu, Internet Explorer’yanında sisteme kurulduğu zaman Netscape 8.0 tarafından değiştirilmiş. Netscape, her sistem açılışında bu kaydı kontrol ettiği ve gerekirse yeniden oluşturduğu için XML tabanlı web sayfalarının doğru bir şekilde görüntülenebilmeleri için browserın silinmesi gerekiyor. Aksi takdirde kullanıcılar sadece boş bir sayfa ile karşılaşıyorlar.

Microsoft’tan yapılan bir açıklamaya göre Netscape kurulumundan sonra Windows Kayıt Defteri’ndeki öğenin manuel olarak kaldırılması gerekiyor. Bunun için “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Plugins\Extension” ve “xml” kayıtları silinmelidir.

Microsoft, kendi açıklamalarına göre Netscape geliştiricileri temas halinde. Söz konusu sorunun yakında yayınlanacak bir güncelleme ile çözülmesi planlanıyor.

Okuyucu Yorumları