İnterneti "sömüren" bu videoyu kim çözecek?

İnternetin bir kısmı, şu sıralar işi gücü bıraktı ve bu korkunç, şifreli videoyu çözmeye çalışıyor!

İnterneti "sömüren" video!

İnternet, birkaç gün önce ortaya çıkan, tüyleri diken diken eden bir videoyu çözmek için seferber oldu.

YouTube'da yayınlanan, yukarıda da izleyebileceğiniz videoda cüppe içinde maskeli bir kişi görünüyor. Maskeli kişinin elinde yanıp sönen bir ışık bulunuyor. Arka planda ise içerisinde gizli bilgiler içerdiği anlaşılan, kulak tırmalayan bir ses yer alıyor.

İnterneti

Videonun ses izini inceleyen bazı kullanıcılar, gizli mesajlardan bazılarını ortaya çıkarmayı başardılar. Ortaya çıkan mesajlar arasında yukarıda ve aşağıda gördüğünüz resimler bulunuyor. Bunların dışındaki bazı fotoğraflarda ise bir kadına işkence yapıldığı anlaşılıyor.

İnterneti

Videodaki keşifler, Reddit'teki bu konu altında paylaşılıyor ve tartışılıyor. Şimdiye kadar bulunan bilgiler arasında Beyaz Saray'ın koordinatları, "RED LIPSLIFE TENTH" sözcüklerinin mors kodu, "Bir yıl veya daha az zamanın kaldı" sözcüklerinin İspanyolcası bir binary dizi içerisinde keşfedilmiş bulunuyor.

Videodaki bulmacaların bir sanat çalışması mı, gerçek bir tehdit mi, yoksa özenle hazırlanmış bir reklam kampanyası mı olduğu şimdilik bilinmiyor. Ancak video üzerinde çalışan internetin cevabı bulması, sanırız çok uzun sürmeyecek.

Okuyucu Yorumları