İnternetin omurgası sınırına yaklaşıyor!

Büyük iddia: İnternet, 5 sene içinde ciddi ciddi "tıkanabilir." İşte internetin yeni sorunu...

İnternet "tıkanmak" üzere!

IPv4 adreslerini uzun süre önce tüketmeye başlayan internet, araştırmacılara göre yakında bir sorunla daha karşı karşıya kalacak.

New Scientist'e göre internetin omurgasını oluşturan fiber optik kablolar, 100 terabitlik maksimum veri aktarım kapasitesine sahipler. Alcatel-Lucent'ten René-Jean Essiambre'ye göreyse fiber kablolar, beş sene içerisinde bu tam kapasiteye ulaşmış olacaklar. Durum endişe verici gibi görünüyor, ancak bu potansiyel sorunu çözmek için yeterince zaman var.

Bir grup araştırmacı ise sorunu çözmek için yollar aramaya başladı bile. İnternet uzmanları, Londra'da Royal Society'de geçen hafta yaptıkları bir görüşmede internetin devamlılığını sağlayacak yolları konuştular. New Scientist'e göre grup, sinyal karışmasını azaltmaktan, "veri aktarımı için birden fazla çekirdek içeren" yeni fiber türlerine farklı fikirleri tartıştılar.

Çözümleri masada konuşup, onları hayata geçirmek arasında büyük bir fark olduğu doğru. Ancak geçen haftaki görüşmenin interneti geliştirmek üzere atılmış ilk adım olacağından ümitliyiz.

Okuyucu Yorumları