İntikam için hack ünlü spikeri yakacak!

Kendisinden fazla kazanan iş arkadaşının e-mail'ine giren ünlü sunucu hapisle yargılanacak...

İntikam için hack!

TV spikeri olarak ünlü bir TV kanalında çalışan Larry Mendte'nin, iş arkadaşı Alycia Lane'in e-mail'ine izinsiz olarak eriştiği tespit edildi.

2 yıldır iş arkadaşının e-mail'ine giren ve bugüne kadar 537 kez hesaba girdiği belirlenen Mendte'nin durumu mahkemeye taşınmış durumda. Eğer Mendte suçlu bulunursa, 6 aya kadar hapis yatabilmesi gündeme gelebilecek.

ABD'de avukat olarak çalışan Laurie Magid, bu olayla ilgili şu sözleri dile getirdi: "Bir kişinin özeline bir saldırı söz konusu. Birisinin izni olmaksızın e-mail hesabına erişmenin ve buradaki mail'leri okumanın bir eve girip kasayı soymaktan hiçbir farkı yok."

Şu an için zanlı durumunda olan ve suçu sabitlenmeyen Larry Mendte ve olayın diğer baş aktörü Alycia Lane, yaklaşık 4 yıllık sürede aynı TV istasyonunda beraber çalıştılar. İddialara göre Mendte, sadece e-posta hesabına girmekle kalmadı, arkadaşını çok da zor durumda bıraktı...

Bu olayın asıl nedeni kariyer korkusu mu?

Bu olayın asıl nedeni kariyer korkusu mu?

51 yaşında olan Mendte, FBI'ın bazı araştırmalar yürütmesi üzerine Haziran ayının sonlarına doğru işi bırakma kararı aldı ve o günden bu yana soruşturma devam ediyor.

Ancak merak edilen asıl konu Mendte'nin neden iş arkadaşının e-mail hesabına gizlice erişmek istemesiydi. İddiaya göre Mendte, çalıştığı işten senelik 680,000 dolar kazanıyordu; ancak onun güzel iş arkadaşı Lane, ondan 100,000 dolar daha fazla kazanıyordu. Lane'nin avukatı Paul Rosen'a göre, Mendte, Lane'in onun kariyerini tehlikeye sokma ihtimalinden dolayı böyle bir işe kalkışmış olabilir.

Ancal Mendte, iş arkadaşının e-mailini hack'lemekle yetinmedi ve hesabı ele geçirdikten sonra Lane'nin arkadaşlarıyla olan tüm yazışmalarını magazin dergilerine verdi. Bunu da yeterli görmeyen Mendte, Lane'nin bikinili fotoğraflarını da magazin servisleriyle paylaşmakta bir sakınca görmedi.

Lane'nin avukatının ısrarlı takibi sonunda yakayı ele veren ve mahkemeye taşınan Mendte'nin alacağı ceza önümüzdeki günlerde belli olacak.

Okuyucu Yorumları