iOS 11.3 Güncellemesi iPhone Ekranınızı Bozabilir!

iOS 11.3 güncellemesi, "çakma" iPhone ekranlarının çalışmasında büyük sorunlara yol açıyor!

iOS 11.3, ekranınızı bozabilir

iOS 11.3, iPhone'unuza bazı geliştirmeler getirdi ve bunların arasında ARKit güncellemeleri, yeni batarya özellikleri ve kişisel verilerinize erişmek istendiğinde gösterilen yeni bir bildirim bulunuyor. Ama ne yazık ki, eğer iPhone 8 ekranınızı yetkili olmayan bir yedek parça satıcısına değiştirttiyseniz, iOS 11.3 o ekranın çalışmasını her an durdurabilir. Motherboard'taki bir gönderiye göre, üçüncü parti ekran kullanan bazı kullanıcılar iPhone'larının ekranının son güncellemeden sonra dokunmaya tepki vermediğini söylüyor.

Motherboard'un da dediği gibi, genel telefon tamiri yapan yerler çoğunlukla daha hesaplı oluyor ve bazen yakınlarda başka bir seçeneğimiz de olmuyor. Sitenin yazdığına göre, geçtiğimiz Ekim ayında yine üçüncü parti ekranlarda benzer bir sorun yaşanmıştı ama Apple bunu düzeltmek için hemen bir yazılım güncellemesi yayınlamıştı. Ohio'daki bir iPhone onarım dükkanının sahibi Michael Oberdick, şöyle diyor: "Bu yıl kasten, iPhone 8 onarımlarını yapmıyoruz bile. Böyle bir şeyin yeniden olacağını tahmin ediyordum." Oberdick'in dediğine göre, soruna yol açan şey muhtemelen iPhone ekranlarının çalışmasına yarayan küçük bir çipin Apple'a ait olmayan ekranlar için çalışmayı durdurması. Bu da Apple'ın, kendine ait olmayan parçalarla onarım yapılmasını istemediği şeklinde yorumlanıyor.

Yine de tabii ki, bu problemin kasıtlı mı yapıldığını yoksa bir hata mı olduğunu anlamak zor. Emin olmak için Apple'ın konu hakkında açıklama yapmasını beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları