iOS 15'te Dakika Bir, Gol Bir: iOS 15'in Kilit Ekranını Böyle Kırdılar!

Bir güvenlik araştırmacısı Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 15'in kilit ekranını kolayca kırarak telefonun içeriğine ulaşmayı başardı!

iOS 15'te dakika bir, gol bir!

Bir güvenlik araştırmacısı, iPhone'da kimlik doğrulama yöntemlerini atlatarak içeriğe erişilebilecek yeni bir kilit ekranı atlama tekniğinin ayrıntılarını yayınladı. Ve bu ilk hamlesi değildi.

Jose Rodriguez isimli bir güvenlik araştırmacısı, geçtiğimiz haftalarda iPhone'un iOS 14.8 sürümü üzerinden bir güvenlik açığı bulmuş ve ekran kilidini fiziksel olarak atlatarak, verilere erişebildiğini Apple'a bildirmiş. Fakat buna karşın Apple'dan aldığı ödülden memnun kalmayan Rodriguez, sonunda bu açığı daha dikkat çekici bir şekilde yayınlama kararı almış.

iOS 14'te kırmayı başardığı iPhone'u Apple'ın iOS 15'i yayınladığı gün tekrardan kıran Rodriguez, bunu bir video eşliğinde yayınlayarak açığın halen giderilmediğine dikkat çekerken, Apple'ın bu konuda işi savsakladığını düşündüğünü dile getirmiş.

Twitter hesabı üzerinden de Apple'ın bu gibi güvenlik açıklarının tespitinde 25 bin dolara kadar ödül sisteminin bulunduğunu söyleyen Jose Rodriguez, kendisinin 5 bin dolar ile ödüllendirilmesinden memnun değil. Peki, bu konuda sizin düşünceniz ne? Güvenlik araştırmacısı sizce Apple'ı protestosunda ve bu açığı herkesle paylaşmakta haklı mı? Düşüncelerinizi yorumlarda yazın.

Okuyucu Yorumları